Çarşaf giyinimi yasaklanmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar müslüman olsak da Türk olduğumuz gerçeğini unutamayız. Kara çarşaf asırlar öncesinin giyim tarzıydı şuan öyle giyime gerek yok. Kıçına dar kotu çekip başına başörtüsü takan malum güruhtan bahsetmiyorum adam gibi mahremi Türk usulüne göre giyimden bahsediyorum. Askeri törende annem başörtülü olduğu için tören alanına alınmadı ve asker eşleri orada gölgede yüksekte serinde töreni izlerken bizim başörtülü anamız bacımız güneşin altında evlatlarını bekledi ve izledi. Ben o zaman anladım RTE nasıl sürekli kazandı ve bu ülke neden Anadolu çocuğu Türk İslam kültürüne yoğunlaştığını. Atatürk ilke ve inkılaplarına uyarım benden Türkçüsü vatancı yoktur ama Atatürk tamamen İngiliz menşeili ülkeyi islamdan uzaklaştırıp sofistike bir dinsiz Bizans modeli getirmeye çalıştı.
Örnek; 19 Mayıs 1960'larda zorla mini etek giydirilen günler.
D64hJ83XsAEb1YG.jpg

Konya
1975-yili-konya-19-mayis-kutlamalari_909355_m.jpg

Vb.
19-mayıs-1972.jpg


Sen aç İskitlerden, Seçluklu'ya sonra Osmanlı'ya kadar. Timur'a kadar araştır ne zaman Türkler böyle giyinmiş? Türk kültüründe böyle bir giyim yok bu batılaşma ve Türk örf ve adetlerini yok etme geleneğidir. Unutmayın ki bugün İstanbul'da yaşıyorsanız Osmanlı ordusu ve Fatih Sultan Mehmet han ve onların mirası Türk ordusu sayesindedir. Atatürk'ü putlaştırmak cahilliktir, bu ülkeyi Türk ordusu, Türk milleti kazanmıştır. Büyük komutanlara da her yere anıt dikerek saygısını göstermiştir. Malum partili değilim, Osmanlıcı değilim ama İslam ile sorunu olan yallah avrupaya, Türk-İslam ile sorunu olan dengesi olmayan bedevi olmak isteyen seleficilerde yallah arabistana.

Hiçbir zaman burjuvanın evine ateş düşmez, şehit düşen yiğitlerin hepsinin evi kerpiç, anasının bacısının başı örtülü. Bu ülkeyi ayakta tutan yine Türk-İslam ülküsüne gönül ve can vermiş Anadolu Türk çocuğudur.
 
Ülkenin polisi, vatandaşı koruyamıyor, askeri sınırı koruyamıyor ama suçlu vatandaş. 😀 Hem medeniyiz diyor hem insanın giyimine karışıyor. Ben işin din tarafında değilim. İnsan istediğini giyer ve kimse de karışamaz buna. Ne doğulu kalabilmişsiniz, ne de batılı olabilmişsiniz arada kalmışsınız ve öyle kalmaya da devam edeceksiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu zamanın hükümetinin oy çoğunluğu Müslümanlar. Nefes almayı bile yasaklarlar ama İslam'la ilgili bir şeyi imkanı yok yasaklamazlar.
 
Ülkenin polisi, vatandaşı koruyamıyor, askeri sınırı koruyamıyor ama suçlu vatandaş.
Doğru ama yetersiz düşünce.. Sınırla alakası yok.. Sırf kendi vatandaşın, ya da başka ülkeden yasal yollarla gelen biri bile bunu suistimal edebilir..

Sen istediğin kadar sınırı koru ama bu zaaf çok büyük..
 
Bu konunun tek çözümü mültecileri evlerine yollamak ve böyle olaylara çok ağır cezalar vermek.
Bu iş çarşafın kaldırılmasıyla çözülmez. Herkes istediğini giyebilir kimse karışamaz. Dediğim gibi çok ağır cezalar verilmeli. Gecenin bi vakti çarşaf ile kaçırılan bir çocuğun psikolojini düşünürsek bence idam kadar ağır cezalar gelmeli.
 
Konuyu yeni gören arkadaşlar,

Rica ediyorum konuyu tam eksiksiz okuyup yorumunuzu öyle yapın.

Başörtüsüyle alakalı bir sorun yok burda. Bazı kişiler kasıtlı olarak konuda kavga çıksın diye yapıyor.
 
Bu arada Atatürk kadınların giyim konusunda biraz muhafazakar birisidir ama abartılmadığı sürece liberal bir görüşe sahiptir.
 
Diğer sayfaları okumayanlar direkt çarşaf yasaklansın dedik sanıp işi dini boyuta çekiyor. Halbuki erkeklerin çarşaf giyip çocuk kaçırmasını, çarşafın içinde ne saklandığını bilemeyeceğin için güvenlik tehlikesi yaratmasını, çarşafın ülke imajını zedelenesini vesaire tartışıyorduk biz. Hemen her şeyi dini boyuta çekmeyin. Hem dinde çarşaf takın diye bir şey yok.

Burada biz sadece dini olarak kapanma eylemini çarşafla da yapılmasının sorun olmadığını söylüyoruz.
 
Konuyu okudum buna devletin bir çözüm bulması lazım önce sığımacılar yolanmalı ve avrupadaki gibi her gece sokaklarda kontrol yapılmalı. Yani yasak yerine huzur ortamı oluşturulmalı. Bu şekilde konu açsaydın ne yasakçı zihniyet yorum yapıcaktı vede düzgün bir konu olmuş olucaktı. Kadınlara laf söylenince dayanamıyorum. Zaten kadın cinayetleri ortada!!
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı