CasaOS alternatifi var mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 5070 8GB
Intel Core i7-14650HX
32GB DDR5
1TB SSD
Meslek
Full Stack Developer
Esenlikler arkadaşlar,

Uzun yıllardır bir web ajansı yönetiyorum ve hem müşteri projelerimizi hem de kendi içeriklerimizi paylaşımlı hosting yerine kendi sunucularımızda barındırıyoruz.

Bir süredir CasaOS kullanıyordum ve oldukça memnundum; ancak son dönemde güncellemelerin iyice azalmasıyla proje neredeyse durma noktasına geldi. Resmi sitelerine baktığımda ekibin tüm odağını CasaOS’tan ZimaOS’a kaydırdığını gördüm. ZimaOS’u da detaylıca inceledim fakat yapısı pek ilgimi çekmedi.

cPanel, Plesk, DirectAdmin, CyberPanel gibi geleneksel panellere bir türlü ısınamadım. CasaOS tarzı, Docker tabanlı, modern, düzenli güncellenen ve kullanıcı dostu sistemler tam bana göre.

Bu nedenle CasaOS’u tamamen bırakıp daha aktif geliştirilen, uzun vadeli destek sunan bir alternatife geçmek istiyorum. Benim için en kritik konu altyapının sürekli güncel ve güvenli kalması. Ayrıca tercih edeceğim sistemin sunucu özelliklerime uygun olması da önemli, detayları ek olarak aşağıya bırakıyorum.

Sizce şu anda en iyi seçenekler hangileri? Ücretli veya ücretsiz fark etmez, deneyimlerinize göre önerilerinizi duymak isterim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-09 040559.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-09 040559.png
    15,6 KB · Görüntüleme: 8

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı