Casper Excalibur Deneyimlerim

Bolthealt

Femtopat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhabalar, Forumunuzda yeni sayılmam, daha önce üye olmadan defalarca araştırma yapmak ve bilgi sahibi olmak için kullandım ancak hesabım yeni , herhangi bir hatam olursa affola. 1 Hafta önce forumda bazı yorumları görmeme rağmen başlıkta görmüş olduğunuz Laptopun G700 modelini satın aldım. Diğer markalara göre yaklaşık olarak 1000TL daha ucuz olması ve buna rağmen bazı teknik özellikler bakımından daha üstün olması çok ilgimi çekti bende deneme amaçlı son bir defa adı geçen firmaya (Kendisini bende dahil çoğu kullanıcı sevmez) şans vermeye karar verdim. Forumda da defalarca sorulduğu ve sorulmaya devam edileceği için deneyimlerimi sizlerle paylaşmak ve bazı konulara elimden geldiğince açıklık getirmek istiyorum. Evimde şu anda kullandığım Dizüstü bilgisayarım i7 işlemcisi ve 1050Ti ı bulunan Asusun ROG serisi bir bilgisayar, sizlere detay verebilmek adına yakın özellikteki bu bilgisayarımla karşılaştırmalar yapacağım.

Benim almış olduğum Excalibur modelinde GTX1650 ve i5-10300H bulunmakta. Oyunlarda bu ikilinin gayet tatmin edici bir performans sergilediğini söylemem gerekiyor. Firmanın en büyük sıkıntısı olan kışın kombi masrafından kurtaran sorunu olan soğutma ise çift adet turbo fanla ortadan kaldırılmaya çalışılmış. Soğutma kısmında benimde beklemediğim bir şekilde ROG model laptopumdan aldığım sıcaklıkların üstünü görmüyor, 70-85 aralığında gezebiliyorum bu da firmanın belkide bir ihtimal düzelmiş olma umudumu içimde tekrardan yeşertiyor. Klavyesinde bulunan RGB her ne kadar sönük kalsada fiyatına baktığımızda olmasının bile mucize olduğunu aklımızdan çıkarmamamızda fayda var. Ekran kısmında ise İPS bir panel kullanılmış ki beni en çok memnun eden noktasıda bu oldu. Daha önceki ROG laptopumda TN Panel kullanıldığı için olsa gerek, İPS Panel oynadığım oyunlardaki görüntüleri gerçekten bambaşka bir hale getirdi. Bunun tek sorumlusu panel mi tabiki bilemeyeceğim ama son derece güzel bir ekrana sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Ben ürünü alırken müşteri hizmetlerindende son derece memnun kaldım, kendilerini özellikle biraz fazladan rahatsız edip ekran kartının GDDR6 mı yoksa GDDR5 mi olduğuna kadar sordum ve buna rağmen sabırla cevap verdiler. Buraya kadar firmanın gerçekten düzelme adımları attığını düşünüyorum ancak burda bir fanboy gibi olmamak adına bazı beğenmediğim kısımlardanda bahsetmeliyim.

Excalibur her ne kadar muadili laptoplardan 1000TL civarı ucuz olsada aralarında hala akıl karıştırıcı bir fark olduğundan sizlere bahsetmek zorundayım. Bir önceki paragrafımda size sıcaklık değerlerinin normale indiğinden bahsetmiştim ancak bu sıcaklık değerleri cpu ve gpu sıcaklık değerleri, kasa kalitesi olarak kesinlikle kötü bir kasa kullandıklarını belirtmem gerekiyor. Asus ROG Laptopumla aşırı yük altında bile hissetmediğim sıcaklık değerlerinin çok altında, Excalibur laptopumun sağ tarafında sıcaklık hissedebiliyorum. Bunun sebebinin de fanlardan veya termal macundan çok kasadan kaynaklandığını ve hava akışının düzgün sağlanamadığını düşünüyorum.

Sonuç olarak Excalibur F/P olarak baktığınızda gerçekten benim beğendiğim , düzgün performans gösteren , ekran kartı veya işlemci yakacak sıcaklıklara gelmeyen güzel bir konumda. Ancak kasasının kalitesini , firmanın bugüne kadar yaşattığı sorunları göz önüne aldığımızda eğer gerçekten F/P bir ürün arıyorsanız yönelmenizi tavsiye ediyorum. Yüksek bütçelere çıkıldığında hala Asus MSİ ve birkaç firmaya göre çok geride olduklarını belirtmeliyim.
 
Öncelikle herkese merhabalar, forumunuzda yeni sayılmam, daha önce üye olmadan defalarca araştırma yapmak ve bilgi sahibi olmak için kullandım ancak hesabım yeni, herhangi bir hatam olursa affola. 1 hafta önce forumda bazı yorumları görmeme rağmen başlıkta görmüş olduğunuz laptopun G700 modelini satın aldım. Diğer markalara göre yaklaşık olarak 1000TL daha ucuz olması ve buna rağmen bazı teknik özellikler bakımından daha üstün olması çok ilgimi çekti bende deneme amaçlı son bir defa adı geçen firmaya (kendisini bende dahil çoğu kullanıcı sevmez) şans vermeye karar verdim. Forumda da defalarca sorulduğu ve sorulmaya devam edileceği için deneyimlerimi sizlerle paylaşmak ve bazı konulara elimden geldiğince açıklık getirmek istiyorum. Evimde şu anda kullandığım dizüstü bilgisayarım i7 işlemcisi ve 1050 Ti'ı bulunan ASUS'un ROG serisi bir bilgisayar, sizlere detay verebilmek adına yakın özellikteki bu bilgisayarımla karşılaştırmalar yapacağım.

Benim almış olduğum Excalibur modelinde GTX1650 ve i5-10300h bulunmakta. Oyunlarda bu ikilinin gayet tatmin edici bir performans sergilediğini söylemem gerekiyor. Firmanın en büyük sıkıntısı olan kışın kombi masrafından kurtaran sorunu olan soğutma ise çift adet Turbo fanla ortadan kaldırılmaya çalışılmış. Soğutma kısmında benim de beklemediğim bir şekilde ROG model laptopumdan aldığım sıcaklıkların üstünü görmüyor, 70-85 aralığında gezebiliyorum bu da firmanın belki de bir ihtimal düzelmiş olma umudumu içimde tekrardan yeşertiyor. Klavyesinde bulunan RGB her ne kadar sönük kalsada fiyatına baktığımızda olmasının bile mucize olduğunu aklımızdan çıkarmamamızda fayda var. Ekran kısmında ise IPS bir panel kullanılmış ki beni en çok memnun eden noktasıda bu oldu. Daha önceki ROG laptopumda TN panel kullanıldığı için olsa gerek, IPS panel oynadığım oyunlardaki görüntüleri gerçekten bambaşka bir hale getirdi. Bunun tek sorumlusu panel mi tabii ki bilemeyeceğim ama son derece güzel bir ekrana sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Ben ürünü alırken müşteri hizmetlerinden de son derece memnun kaldım, kendilerini özellikle biraz fazladan rahatsız edip ekran kartının GDDR6 mı yoksa GDDR5 mi olduğuna kadar sordum ve buna rağmen sabırla cevap verdiler. Buraya kadar firmanın gerçekten düzelme adımları attığını düşünüyorum ancak burada bir fanboy gibi olmamak adına bazı beğenmediğim kısımlardanda bahsetmeliyim.

Excalibur her ne kadar muadili laptoplardan 1000TL civarı ucuz olsa da aralarında hala akıl karıştırıcı bir fark olduğundan sizlere bahsetmek zorundayım. Bir önceki paragrafımda size sıcaklık değerlerinin normale indiğinden bahsetmiştim ancak bu sıcaklık değerleri CPU ve GPU sıcaklık değerleri, kasa kalitesi olarak kesinlikle kötü bir kasa kullandıklarını belirtmem gerekiyor. ASUS ROG laptopumla aşırı yük altında bile hissetmediğim sıcaklık değerlerinin çok altında, Excalibur laptopumun sağ tarafında sıcaklık hissedebiliyorum. Bunun sebebinin de fanlardan veya termal macundan çok kasadan kaynaklandığını ve hava akışının düzgün sağlanamadığını düşünüyorum.

Sonuç olarak Excalibur F/P olarak baktığınızda gerçekten benim beğendiğim, düzgün performans gösteren, ekran kartı veya işlemci yakacak sıcaklıklara gelmeyen güzel bir konumda. Ancak kasasının kalitesini, firmanın bugüne kadar yaşattığı sorunları göz önüne aldığımızda eğer gerçekten F/P bir ürün arıyorsanız yönelmenizi tavsiye ediyorum. Yüksek bütçelere çıkıldığında hala ASUS MSI ve birkaç firmaya göre çok geride olduklarını belirtmeliyim.

Isınırsa bir soğutucu alın.
 
Malum doğalgaz faturası da çep yakıyor. Kombiye destek olarak iyi :D şaka bir yana gerçekten CPU ve GPU sıcaklıkları olarak diğer dizüstümden çok bir fark görmedim. Kasa kalitesi ise dağlar kadar.

Faturayı düşünüyorsanız Monster Abra serisi bir laptop almalısınız sabah yumurtanızı touchpad in üstünde yapabilirsiniz.
 
Kötü fiyat değil, hayırlı olsun. Malzeme kalitesi ile batarya pek iyi değildir diye tahmin ediyorum, nasıllar? Ve son olarak ekranı nasıl?
Klavye ve görünüş olarak gerçekten başarılı buldum dizaynını. Hoparlörde fena sayılmaz ancak kalite olarak baktığınızda kesinlikle Asusun yanına bile yaklaşamadıklarını söylemeliyim (Çok fazla ASUS kullandım ama elimde neredeyse aynı özelliklerde bir laptopu olduğu için karşılaştırıyorum) batarya performansı olarak bir yorum yapamayacağım çünkü şarjdan çıkarıpta birşey yapmadım şu ana kadar. Ekran olarak ise TN den İPS e geçince fark cidden hissediliyor beni mutlu etti.
Faturayı düşünüyorsanız Monster Abra serisi bir laptop almalısınız sabah yumurtanızı touchpad in üstünde yapabilirsiniz.
Hocam o kadar ısınıyorlarmıymış ya :D
 
Faturayı düşünüyorsanız Monster Abra serisi bir laptop almalısınız sabah yumurtanızı touchpad in üstünde yapabilirsiniz.
Abraların bazı modellerinin soğutması başarılı ancak kasa kaliteleri iyi değil. Örnek olarak Abra A7 V11 kasalarına bakılabilir.
Klavye ve görünüş olarak gerçekten başarılı buldum dizaynını. Hoparlörde fena sayılmaz ancak kalite olarak baktığınızda kesinlikle Asusun yanına bile yaklaşamadıklarını söylemeliyim (Çok fazla ASUS kullandım ama elimde neredeyse aynı özelliklerde bir laptopu olduğu için karşılaştırıyorum) batarya performansı olarak bir yorum yapamayacağım çünkü şarjdan çıkarıpta birşey yapmadım şu ana kadar. Ekran olarak ise TN den İPS e geçince fark cidden hissediliyor beni mutlu etti.
Sizi mutlu ettiyse ne güzel hocam. İyi günlerde kullanırsınız umarım.
 
Abraların bazı modellerinin soğutması başarılı ancak kasa kaliteleri iyi değil. Örnek olarak Abra A7 V11 kasalarına bakılabilir.

Sizi mutlu ettiyse ne güzel hocam. İyi günlerde kullanırsınız umarım.
Teşekkür ederim :) Alırken gelir 2 3 güne sıcaklıkları görünce iade ederim diyordum ama etmeyeceğim gibi umarım, umarım forumdaki uyarılara rağmen son bir şansı hak ediyorsundur Casper :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı