Casper Excalibur fan sesi bir anda arttı

Xredstyle

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Elimde Casper Excalibur bir laptop var. Geçen gün Rocket League oynarken bir anda fanların sesi inanılmaz derecede arttı. PC'yi kapatıp açtıktan sonrada sorun çözülmedi. PC boştayken bile aşırı yüksek bir fan sesi var. CPU kullanımı düşük ama fan sesi yüksek.

İşlemci sıcaklığı artmış olabilir.

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-07_210945219.png
    resim_2022-09-07_210945219.png
    159,5 KB · Görüntüleme: 217
Casper'da var mı bilmiyorum ama bazı dizüstülerde fan hızını maksimum hızda çalıştırma ayarı vardır. Bu ayar sizdeki Casper'ın yazılımında varsa kapatın, zaten kapalıysa veya bu ayar yoksa yazılımsal bir sorun olmuş ve fanlar maksimum hızda takılı kalmış.

Isınma sorunu yok ise belirttiğiniz gibi, Casper'ın performans kontrol yazılımını kaldırıp, yeniden kurun.

Ayrıca MSI afterburner veya benzeri yazılımlar fan kontrolü imkânı sunarlar, bu yazılımlardan herhangi birini kurup kurcaladı iseniz ayarlarını sıfırlayın ve sistemden kaldırmayı deneyin.

Casper'da var mı bilmiyorum ama bazı dizüstülerde fan hızını maksimum hızda çalıştırma ayarı vardır. Bu ayar sizdeki Casper'ın yazılımında varsa kapatın, zaten kapalıysa veya bu ayar yoksa yazılımsal bir sorun olmuş ve fanlar maksimum hızda takılı kalmış.

Isınma sorunu yok ise belirttiğiniz gibi, Casper'ın performans kontrol yazılımını kaldırıp, yeniden kurun.

Ayrıca MSI Afterburner veya benzeri yazılımlar fan kontrolü imkânı sunarlar, bu yazılımlardan herhangi birini kurup kurcaladı iseniz ayarlarını sıfırlayın ve sistemden kaldırmayı deneyin.

Hiç kurcalamadım, bende bir tek Excalibur kontrol merkezi diye bir şey var ve onda da bunu değiştiremiyorsunuz zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı