Casper Excalibur G770 sürekli mavi ekran veriyor

Falcoo

Picopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
3050
İşlemci
İntel İ5
Merhaba, hala da kullandığım 2-3 yıllık bir laptopum(Casper Excalibur G770)var son 1 aya kadar hiçbir sorun çıkarmadı fakat nedendir bilmem oyun oynarken (Valorant), boş takılıp video izlerken bilgisayardan dızz diye bir ses gelip donduktan sonra mavi ekran veriyor, sorunun donanımsal mı yazılımsal olduğunu bilmiyorum, çözüm örnekleri vermenizi rica ediyorum, teşekkürler.

Öncelikle iyi günler, ben de bu sorunu 3 ay önce yaşamıştım. O zamanlar yeni Intel grafik sürücüsü kurmuştum ve oyun oynarken birden mavi ekran hatası veriyordu. Sürücüyü kaldırıp bir önceki sürümü tekrar yükleyince düzelmişti ancak bir süre sonra tekrar mavi ekran verince o zamanlar yüklediğim Google Play Games uygulamasını kaldırıp bana açtırdığı birkaç Windows özelliğini geri kapattım. O zamandan beri sorun tekrarlanmadı.
Mevcut Intel grafik sürücü sürümüm:
3.05.2024 tarihli 31.0.101.2128
Ayrıca Windows arama kısmından aratarak Windows özelliklerini aç veya kapat seçeneğini seçip Sanal Makine Platformu ve Windows Hiper Yöneticisi Platformu seçeneklerinin tiklerini kaldır. Eğer Windows'un Pro versiyonunu kullanıyorsan Hyper-V de olmalı, onu da kapatabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı