Casper Excalibur G900 için termal macun önerisi

MustafaAlpB

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte A520 MK
XPG Spectrix D41 RGB 8x2 16GB 3200Mhz
Gigabyte GTX 1660 6GB Overclock
Ryzen 5 5500 3.60GHZ
Seagate Firecuda 510 250GB SSD
RAM
32GB RAM 3200MHZ
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
İntel İ7 11800H
Elimde 3 yıllık Casper Excalibur G900 oyuncu laptopu var, buna bakım yapmak istiyorum daha öncesinde hep servise verirdim ama bu sefer kendim yapmak istiyorum. Servisin kullandığı termal macun derecelerde pek fark yaratmıyor ne yazık ki. Aklımda 2 termal macun var fakat 1 tanesi pump out yapıyor diye duyumlar aldım forumda.

1) Noctua NT h1.
2) Arctic MX -6

Arctic MX-6 diz üstü bilgisayarlarda pump out yaptığını okudum forumlarda fakat Noctua'dan umutluyum daha öncesinde Ryzen 5 5500 masaüstü bilgisayarımda kullandığımda çok etkili olduğunu fark etmiştim, laptopumda da Noctua NT H1 kullanmak istiyorum fakat pump out yapar mı bilmiyorum. Sizlerin bana deneyimleriniz ile önerebileceğiniz termal macun markaları nelerdir?
Sistem özellikleri laptopun;

Intel i7 11800H.
RTX 3060 115W - 130W.
32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:

İnternette test videolarını izlediğimde Noctua NT H1'in daha iyi performans verdiğini gördüm kendimde kullandım ama dediğim gibi laptoplarda pump out yapar mı bilmiyorum. Performans olarak önerdiklerinizde güzel ama karar veremiyorum şu an hangisi uzun ömürlü ve performansını koruyabilecek mi?

İnternette test videolarını izlediğimde Noctua NT H1'in daha iyi performans verdiğini gördüm kendimde kullandım ama dediğim gibi laptoplarda pump out yapar mı bilmiyorum. Performans olarak önerdiklerinizde güzel ama karar veremiyorum şu an hangisi uzun ömürlü ve performansını koruyabilecek mi?

İnce ve güzel sürersen çakma macun hariç pump out yapmaz MX-4 ve 6'dan uzak dur çok çakması var

İnce ve güzel sürersen çakma macun hariç pump out yapmaz MX-4 ve 6'dan uzak dur çok çakması var.

Hocam biraz daha araştırma yaptım Kryonaut'dan ziyade Hyronaut nasıl 2-3 derece daha iyi soğutma performansına sahip olduğunu gözlemledim test videolarını izlediğimde. Şimdi 2-3 derece farktan bir şey olmaz diyecek arkadaşlar illaki vardır onlara da hak veriyorum fakat ben bunu masaüstü sistemde kullanmayacağım oyuncu laptopunda kullanacağım için o 2-3 derece benim için çok önemli oluyor. Acaba Hydronaut laptoplarda nasıl olur pump out yapar mı?

Hocam biraz daha araştırma yaptım Kryonaut'dan ziyade Hyronaut nasıl 2-3 derece daha iyi soğutma performansına sahip olduğunu gözlemledim test videolarını izlediğimde. Şimdi 2-3 derece farktan bir şey olmaz diyecek arkadaşlar illaki vardır onlara da hak veriyorum fakat ben bunu masaüstü sistemde kullanmayacağım oyuncu laptopunda kullanacağım için o 2-3 derece benim için çok önemli oluyor. Acaba Hydronaut laptoplarda nasıl olur pump out yapar mı?

O markayı ilk defa duydum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı