Casper F750 fan ve ısı borusu değişimi

can1010

Kilopat
Merhaba. Casper F750 model bir bilgisayarım var. Markadan da anlayacağınız üzere oyun oynarken ısınma sorunları yaşıyorum, ısı boruları veya direkt olarak fan değişimi yapmak istiyorum, kendim bilgisayar programcılığı öğrencisiyim, bunun altından kalkabilirim diye düşünüyorum (tabii kendime güvenemezsem tanıdıklarımdan yardım alırım). Sorum şu: şöyle bir site buldum LAPTOP CPU HEATSİNK FAN - BABURTECH BİLİŞİM A.Ş. BİLGİSAYAR, LAPTOP, TABLET YEDEK PARÇA Bu siteden (veya başka bir yerden) ürün alsam bilgisayarımda bulunan fan ve ısı borularından ne kadar iyi olabilir yani böyle bir değişime değer mi? İşlemci ve ekran kartı termal macunu yeni değişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
80 derece laptop için yüksek bir değer değil.
80 derece laptop için yüksek bir değer casper nirvana nb f650 cihazı var bende oda böyle çok ısınıyor ve gpu mhz düşmeleri gerçekleşiyor ısındığı için
senin burada yapabileceğin malesef hiçbirşey yok bende casper kullandım ve benimde laptopum çok ısınıyordu cs go da 85 dereceleri gördüğümü hatırlıyorum sana vakumlu laptop soğutucu öneririm ama casper lara malesef olmuyo arka kapağına japonla yapıştırman lazım soğutucuyu bende öle yaptım baya işe yaradı ama görünüş tabi birazcık daha kötüleşti
bana o fanın üzerinde yazan kodu yazabilirmisin lütfen benim fanım bozuldu ve üzerindeki etiketi çıkardım şimdi aynı modelini bulamıyorum yazarsan çok sevinirim

Son düzenleme:
maalesef kod yok elimde ve ısı problemini işlemciye bir ayar yaparak çözdüm son 3-4 aydır maksimum 70 derece görüyorum fps olarak 200 yerine 170 fps oldu o kadar düştü yani.

Tam yük altında 80 derece yüksek değil, önemli olan sıcaklıklar yükselince işlemcinin frekans düşürmemesi. Mesela benim 2 önceki laptobum tam yük altında uzun süreli kullanımda 95 dereceye çıkıyor ama frekans düşürmüyordu.Aşağıdaki grafik, Intel XTU ile alındı, 3630QM için.Tj değeri 105 derece.

Oyun laptoplarında da durum farklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…