Casper GTX 1650 Laptop GPU sürücüsü çöktü uyarısı!

Commata

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
Uzun süredir karşılaştığım bir hata ile ilgili sizlerden yardım almak istiyorum. Konu hakkında bilgi sahibi olanların sorularını cevaplayabilirim. Laptopumun ısınma problemi, ekran kartı performans sorunu sebebiyle donma ve kasma sorunları ve batarya bozulması nedeniyle bir süre önce Casper teknik servise garanti kapsamında göndermiştim. Yaklaşık 1 ay önce ürünüm bana geri gönderildi ve bahsettiğim problemler çözülmüştü, ancak bu hata sebebiyle oyunlarda belirli bir sebep olmaksızın (FPS dropları, kasma veya sistem yetersizliği olmadığı halde) bir anda kapanıyor veya donuyor ve GPU çöktü veya GPU sürücüsü çöktü gibi uyarılar alıyorum. Soranlar olacaktır, ekran kartı sürümüm son sürüm, dahili ekran kartımda aynı şekilde.

Apex Legends (Aldığım Uyarı)

Valorant (Aldığım Uyarı)

League of Legends (Aldığım Uyarı)

Casper Excalibur G770
Laptop özelliklerim:
NVIDIA GeForce GTX 1650.
Intel UHD Graphics 630.
Intel Core i7-9750H
8 GB RAM.

Dip Not: İşlemcinin sıcaklığı 95 derecelere dayanırken GPU 60-65 civarlarında. İşlemciden dolayı GPU sorun yaşıyor olabilir diye düşündüm. Bunuda bir ayrıntı olarak göz önünde bulundurabilirsiniz.

Daha fazla bilgi sahibi olmak için soru sorabilirsiniz, benim ve bu tarz sorunlar yaşayan kişilere yardımcı olmak amacıyla cevaplarınızı bekliyorum.
İyi günler dilerim!

Son düzenleme:
Öncelikle yardım tavsiyeniz için teşekkür ederim, belki konuyu inceleyen ve sorunları olan başkaları için güzel bir çözüm olabilir.

Fakat bahsettiğiniz işlemi güvenli mod üzerinden yaptım ve daha sonra son sürüm sürücüleri kurdum, ayrıca CCleaner ile regedit üzerinde bir temizleme bile yaptım. Fakat herhangi bir yardımı dokunmadı diyebilirim. Ayrıca emin olmak için bilgisayarıma bir format attım farklı yöntemlerde denedim ancak işe yaramadı. (Windows Update üzerinden güncelleme yaparak ve Format attıktan sonra DDU kullanarak son versiyon sürücüleri ekleyerek)

DirectX yüklü değil ise yükle, yüklü ise mevcut DirectX'ini silip bunu yükle.

DirectX'i nasıl kaldırabilirim?

Denetim masası üzerinden kaldırabilirsiniz. Windows 10 kullanıyor iseniz başlat kısmına 'Program ekle veya kaldır' aratarak da kaldırabilirsiniz.
Bilgisayarımı incelemek için sizinle uzaktan erişim sağlayabiliriz. Dilerseniz benimle iletişime geçebilirsiniz. Çözüm bulmamız durumunda çözümünü bu konuya belirtiriz. Vaktiniz var mıydı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…