Casper laptop RAM desteği

EFSALİM

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Elimde Casper cn-ssm4210x model laptop var. Üzerinde DDR3 4GB 1600MHz cl11 RAM takılı. Ben bu laptopa 8-16GB RAM taksam ne dersiniz. 16 GB RAM nereden çıkartın sen derseniz, Aidata64 programı ile baktım. Bir de laptop Nvidia Geforce gt840m ekran kartı var. Görev yöneticisinden baktığım zaman ekran kartının 2GB RAM'i olduğunu görüyorum ( kırmızı kutucuk ). Sol tarafında ile 4GB ibaresi duruyor ( mavi kutu ). Bu ibare laptop üzerindeki toplam RAM miktarını mı gösteriyor yoksa gerekli şartlar sağlanırsa 4GB olarak kullanabileceğimi mi gösteriyor?

Dosya Ekleri

• 64.JPG
    64.JPG
    109,9 KB · Görüntüleme: 150
  • ekran akrtı.JPG
    ekran akrtı.JPG
    89,3 KB · Görüntüleme: 136
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınızda 2 GB harici GPU bulunuyor. 2 GB'da RAM'den alıp paylaşımla 4 GB oluyor. Siz toplamda 8 GB RAM takar sanız bu seferde paylaşım ile 6 GB olacak. Anakartınız maksimum 16 GB RAM destekliyor. 2 tane 8 GB RAM veya 4 GB olanın yanına 1 tane 8 GB RAM alın.

Bilgisayarınızda 2 GB harici GPU bulunuyor. 2 GB'da RAM'den alıp paylaşımla 4 GB oluyor. Siz toplamda 8 GB RAM takar sanız bu seferde paylaşım ile 6 GB olacak. Anakartınız maksimum 16 GB RAM destekliyor. 2 tane 8 GB RAM veya 4 GB olanın yanına 1 tane 8 GB RAM alın.
ilk olarak yorumunuz için teşekkür ederim. bilgisayarımda dual channel ram slotu yok. single channel ram slotu var. bu yüzden piyasada tek slot 16gb ram bulamıyorum. sizin bir öneriniz var mı?

Casper 2 tane laptop kullandım. aida64de fazlasını yazsa bile toplamda 12gb dan fazla ram takamadım. 4gb gpu gozukmesının sebebi 2i işlemciye tanımlı olan grafik belleği 2si de nvdiasürücüsüne.
Bellek yuvalarından biri kullanımda olduğu için orada 1 yuva yazıyordur. kapaklarını açıp bakabilirsin.
Hatta kullandığım laptoplardan biri bunun 4200u işlemcili olanıydı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı