Casper nasıl bir marka?

Jason Hudson

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
2.988
Makaleler
10
Çözümler
6
Yer
ANKARA
Arkadaşımla Casper hakkında tartışma içerisindeyiz ve bu konuya açıklık getirmek istiyoruz. Casper'in nasıl bir marka olduğunu, neden alınmaması gerektiğini nedenleriyle birlikte anlatır mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çin'de ne kadar kalitesiz ürün varsa getirip üstüne logo basan bir firma. Müşteri hizmetleri ve servisleri de bir o kadar kalitesiz.
 
Ben Casper markasına ait 2 adet bilgisayar kullandım ve beni hiç yarı yolda bırakmadılar. Masaüstüm 10 sene yetti, laptop 2013 model o da canavar gibi şu an Kazakistan'da. İkisi de tamir görmedi.

Arkadaşım aldı Casper'ın en dandik laptop modelini oturdu ağladı, kardeşim sene olmuş 2018 sen kalkıp Intel HD Grapich kullanan bir laptop alırsan ağlarsın sonra marka kötü dersin. Adamlar ürünlerin özelliklerini yazmıyor mu ? Arz talep meselesidir. Donanım özelliklerinden anlamıyorsan yorum yapamazsın iyi mi kötü mü diye(size demiyorum yanlış anlamayın genelleme yapıyorum).

Düşünün elinizde 2 laptop var birisi MSI içinde 920Mx ekran kartı var diğeri Casper, 1050Ti var ve fiyatları eşit. Hangisini alırdınız ? İşlemcisi ve ekran kartı en yeni olanı alırdınız elbette.

Şimdi aynı özelliklere sahip iki laptop olsun MSI ve Casper, bunların farkı ne olur ? Fiyat. MSI diyelim ki 6 bin lira, Casper 5 bin lira olsun. Laptop haricinde lazım olan bir eşya veya bileşen varsa Casper alırım malzeme kalitesi olarak MSI'dan kötü doğrudur fakat arada bin lira fark var o parayla oyuncu kulaklığı,mouse ve klavye alırım üstüne soğutucu alırım :)

Marka tarafı tutmuyorum eşit şartlarda Casper'dan üstün çok marka var. Fiyat ve performans ürünü olarak ilk tercihim olur bunu söyleyebilirim.

Kötü ürün vardır elbette ama cahil ve bilgisiz kullanıcı da vardır unutmamak lazım!
 
Ben 2007'de laptop macerama Monster'la başladım, o zamanlar piyasaya yeni girmişti. Bir Monster aldım performans ürünüydü hatırlarım 2500 liraya almıştım. Ama Monster çok ısınmaya 6 ay sonra başladı, yani aldığım ilk 6 ay gayet performanslıyken 6 ay sonra alet çok ısınıyordu, servise götürdüm temizlediler vs ama nafile, ekran kartı yandı 2 kez, sonunda çöp oldu. Sonra zamanında fiyat/performans avantajı bakımından Casper aldım Temmuz 2010'da (CORE i7 720QM -1.6GHz-4096MB DDR3-320GB-15.6"-DVDRW-1024MB GT335M-CAM-BT-W7BAS) bunu da 1600TL'ye almışım, baktım faturadan işte 4çekirdek vs kandım güvendim. Alet yanıyordu yeminle o kadar ısınıyordu ki daha 1 yıl dolmadan artık sıcaktan mıdır nedir pili bozuldu, şarjı hemen bitiyordu.
Garantiden yeni pil verdiler, o pil de 6 ay sonra şarj olmamaya başladı %1 geziniyordu :)
Sonuç laptop 7 yıl dayandı 3-4 ay önce bir sıkıntısı yoktu ama artık teknoloji yüzünden performansı bitikti 2-3 dakikada falan açılan Windows ve programlar adamı öldürüyor, neticede formatladım, bir tane ihtiyaç sahibi öğrenciye verdim. Attı mı, sattı mı bilmem :)
Ha dayandı ama neticede aldığım günden beri aşırı ısınma, ısınma sonucu performans düşüşü ve pil sorunları yaşadım. (Bu 7 yılda toplam 16GB RAM ve her ay PC içi fan temizleme vs yaptım.) Şimdi HP var o da ısınıyor ama bir Casper kadar çok ve gürültülü değil. Neticede tekrar alır mıyım Casper ya da Monster? Yok ya 3 kuruş fazla verir sağlam marka alırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Belirli bir süreden sonra ısınma sorunu vermeyen Casper görmedim. Evet özelliklerine göre fiyatları nispeten ucuz oluyor ama genellikle garanti süresinin sonuna doğru sıkıntılar çıkartmaya başlıyor. Tahminimce bunun en büyük sebebi de kasa kalitesi. Bizim iş yeri ve evde kullandığımız bütün laptoplar Asus, ne öyle çok ısınma sorunu yaşadık ne de zamansız bir bozulma, şahsen alışkanlık da edindiğim için 3 kuruş fazla olsun bildiğim marka olsun diyorum artık.

Almadan önce kasaları da araştırmak lazım, bazı modellerde ve kasalarda kronik sıkıntılar olabiliyor onları da göz ardı etmemek gerek.
 
Casper şimdileri nasıldır bilmem ama önceden amaçları sadece daha fazla ürün satmak olan, müşteri memnuniyetini hiçe sayan bir firmaydı. İçinde doğru düzgün ekran kartı olmayan bilgisayarları 'oyun bilgisayarı', 'her oyunu açar' deyip sattılar ve bilinçsiz kullanıcıları adeta sömürdüler, tabii sonrasında büyük bir nefreti de toplamış oldular. Hala önrilmeyen markalar arasında yer alıyor.
 
Laptop olarak Casper, Lenovo, Toshiba'dan uzak dur. Sebepleri ise;

  • Casper'da teknik servis, müşteri hizmetleri, donanımsal hatalar vb. şeyler. Bir tane tablet bilgisayar aldım bozuk çıktı iade kabul etmediler.
  • Lenovo'da kısıtlanmış BIOS, teknik servisi vb. şeyler. Bunun haricinde iyi bir marka fakat tavsiye etmiyorum. Bizzat kullanıcısı olduğum için söylüyorum Lenovo'da hiçbir şey yapamıyorsun.
  • Toshiba'da aşırı ısınma sorunu, zayıf grafik kartı, kalitesiz malzemesi vb. şeylerdir. Önceden Toshiba kullandım ve öyle kötü bir bilgisayardı ki 3 ay geçmedi bilgisayar öldü hemen. Sadece Office 2010 ve Google Chrome vardı yine çok kötüydü. İşlemcisi desen 1 çekirdekti, ekran kartı 200MHz hızındaydı.
Sonuca gelirsek, sana bu 3 markayı hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum! Mümkünse Dell, Asus, HP, Monster ve Apple tercih edin.
 
Bu zamana kadar açılmış bir sürü konu var o arkadaşın azcık aramaya gönlü olsun görür neden alınmaması gerektiğini.

Destek sıfıra yakın ancak benzeri daha lüks markalar da aynı durumda alınabilecek destek isteyen hizmet isteyen firmalar az sayıda şu an.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı