Casper Nirvana GT 840M GTA 5 Kasma Sorunu

Titans

Kilopat
Daha fazla  
GTA 5'te ciddi anlamda kasma sorunum var ama sebebini bir türlü çözemedim. Kullandığım laptop Casper Nırvana.
Özellikler;

• Windows 10
  • i5 4200m 2.50 GHz
  • 2 GB nVidia GeForce GT 840
  • 4 GB RAM
Oyun ayarlarını yüksek de yapsam en düşük seviyede yapsam kasma değişmiyor FPS olarak 40 civarı gözükse de kasma yaşanıyor.
Oyun ilk 2-3 dakika sorunsuz oynatıyor. Fakat sonra kasmalar ve oyundaki dokuların sonradan gelmesi gibi sorunlar yaşanıyor. Bende oyun içi video çektim ve Msi AfterBurner programı ile oyun içi değerlerle bir video çektim. Ama sorunu hala anlayamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam RAM'den kaynaklı bu kasma. 4 GB yetersiz kalıyor.

Arkadaşlar bu konuda net olarak aydınlatabilirseniz çok iyi olur. Çünkü ona göre parça takviyesi yapacağım. Şuan 4 GB 1600 MHZ'lik ram zaten laptopta mevcut. Ben yanına bir tane daha aynısından alacağım olmadı. Alınca sorunum çözülür mü bundan emin olmak istiyorum sadece.

Bir de yeni alacağım RAM ile şuan takılı olan aynı marka olmak zorunda mı ? DDR tipleri ve MHZ değerleri aynı olsa yeterli mi ?

Yanlış Bilgi
Zaten laptopta yapabileceğin tek yükseltme RAM yükseltmesidir. Başka bir şey değiştiremezsin ki. HDD'den olmadığı da belli. Aynı markadan ve aynı üründen bulabilirsen al, bulamazsan aynı MHz olması da yeterlidir.

Şimdi söküp baktım. Tek slot varmış zaten bilgisayarda. O yüzden 8 GB'lık RAM mecburi oldu
Umarım parça değişiminden sonra sorun çözülür.

Kesin olarak söyleyebilirim bu oyuna 4 GB RAM yetmiyor. 8 GB yapsan iyi olur.

Teşekkürler. An itibari ile 8GB Ram sipariş etmiş bulunmaktayım bende. Taktıktan sonra son durum hakkında gelişmeleri editliycem konuya.

Merhabalar, aynı tipte aynı özelliklere sahib bilgisayar kullanıyoruz. Tek fark benim bilgisayarımda 8 GB RAM var. GTA 5 İçin 6 GB RAM yeterli kalacağını düşünmüyorum. En az 8 GB ideal olacağını düşünüyorum. Bu arada Videoyu hangi programla bu kadar akıcı çekebildin ? Shadowplay desteklenmiyor. Halledilince kırmızı çizgi hatasını alıyorum maalesef Hiç bir türlü şu oyun içi video çekemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…