Casper Nirvana NB 15.6 BIOS Güncelleme

Afedersiniz ama, dünden beri size güvenerek bütün dediklerinizi yaptım hiçbir sonuca varamadım. Diğer forumlarda aynı sorunu yaşayan kişilerde sorunun çözümünün anakart driverının yüklenmesi gerektiği yönündeymiş ancak siz bana yanlış yönlendirme yaparak kurulu işletim sistemimi de sildiridiniz. Sorunuma yardımcı olmadınız ama yine de teşekkürler.

Format atacağınız bilgisayar ile anakart sürücüsünün yüklemesi ile ne alakası var ? Sizin indirdiğiniz ISO dosyası SATA sürücülerini desteklediğine emin misiniz ? ISO dosyasını nereden indirdiniz ? 10 senelik teknik servis tecrübem ile sizi yönlendirdim, bunlar gündelik hayatımda hep karşılaştığım ve çözdüğüm arızalar. Eğer sizi oyaladıysam kusura bakmayın ama bu söylediklerimi araştırırsanız gidilen en sık çözümler olduğunu sizde göreceksiniz. Sorununuzun da anakart sürücüleriyle alakalı olmadığını sizde göreceksiniz.

İSO dosyasını Windows'un kendi aracıyla indirdim.

Clean all yerine clean komutu verdim ve 1 2 saniyede temizledi. Zaten tek bölümdü.

diskpart
list disk
select disk 0 ( 1 de gözükebilir.)
clean
create partition primary
select partition 0
active
format fs=NTFS quick
assign
exit

Komutlarını deneyin. Mutlaka sonuç alacaksınız. Eğer "sürücü yükle" hatası alıyorsanız lütfen şimdiden söyleyin çünkü sürücü yükle hatasının yöntemi farklı.

diskpart
list disk
select disk 0 ( 1 de gözükebilir.)
clean
create partition primary
select partition 0
active
format fs=NTFS quick
assign
exit

Komutlarını deneyin. Mutlaka sonuç alacaksınız.
Öğle vakitlerinde bunu da denemiştim.

Öğle vakitlerinde bunu da denemiştim.
Şuan bunları deneyipte sonuç alamamanız gerçekten ilginç. Sürücü yükle hatası alıyor musunuz ? Harddiskinizi harici olarak başka bir bilgisayarda takıp HD Tune PRO ile Health kısmının fotoğrafını atar mısınız ? Diskinizde mutlaka bir olası arıza vardır. HD Sentinel ile de ekran görüntüsü alıp buraya atsanız iyi olur.

Denemeye çalışacağım hocam. Eğer yapabilirsem dönüş yaparım

Bide hocam forumlarda AHCI'yi İDE yapın diyor ama benim BİOS'umda değişmiyor.

Şuan yeni farkettim, evet sürücü yüksel hatası alıyorum.

Şuan yeni farkettim, evet sürücü yüksel hatası alıyorum.
Kardeşim baştan söylesene sen şu hatayı aldığını. Kendi yapmış olduğum video var bir çok kişinin sorununu çözdük elhamdülillah.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…