Casper Nirvana NB 15.6 ses gelmiyor

Mert.Aksu

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600
Corsair Vengeance 8 GB 2400mhz
Asus ROG Strix 1050ti
Asus B350M-A Prime
Corsair SPEC-01
Corsair VS450 PSU
Meslek
System Support
Merhaba,
Casper Nirvana NB 15.6 serisi, model adı MB55II1 Laptop'ı SSD güncellemesi yaparak kullanmak istedim ancak cihazdan ses gelmiyor. Windows 10 kurarak Update ettim herhangi bir değişim olmadı. Cihaza Windows'tan önce Chrome OS Flex, Ubuntu, gibi işletim sistemlerini kurmayı denedim ve ses gelmeyince driver uyumsuzluğudur diye Windows kurarak denemek istedim ancak durumda değişiklik yok. Şu an ses aygıtlarında HDMI HD Audio sürücüsünden başka bir şey gözükmemekte. Cihaz hakkında Online olarak hiç bilgi bulamadım varlığı yokluğu belli olmayan bir cihaz. BIOS ayarları da kısıtlanmış Advanced ayarlarda yalnızca SATA modu seçilebiliyor başka ayar bulunmamakta. Cihaza da biraz masraf ettim ama şu an kullanamıyorum. Yazılımsaldır diye umut ediyorum herhangi bir fikriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap için teşekkürler akşam deneyip geri dönüş sağlayacağım. Bir çok driver denedim ama sonuç alamadım umarım bu çalışır. Bu arada anakart üzerinde Realtek ALC269 çip bulunuyor. Bilinmedik bi çip markası da değil Windows'un uyumlu driver'ı bulamaması normal mi? Ayrıca bilgisayar kulaklık veya harici hoparlöre de tepki vermemekte. Şu ana kadar yalnızca HDMI üzerinden ses alabildim.

Sorun devam ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…