Casper Nirvana NB A15A Ses Sürücüsü Arızası

cemal erdem

Hectopat
Daha fazla  
Selam millet, bende prototip olduğunu sonradan öğrendiğim. Casper Nirvana NB 15.6" A15A var bu arızayı ne yaptıysam çözemedim. Sürücüsü casper sitesindeki en sonu yüklü ama dahili hoparlörleri 33 sn sonra susuyor. Kulaklık çıkışında sıkıntı yok. Yeniden başlatıp açıldıktan sonra ya da 5 10 dk ses çıkıyor. Çıldırmak üzereyim anladığım kadarıyla ses sürücü kartı değişecek bir yardımcı olsanız.

Son düzenleme:
Tüm sürücüleri temizleyip baştan kurulum yapmayı. Veya format atmayı denediniz mi ? Eğer format atacaksanız Windows 8.1 yükleyin.
Evet format attım ve tüm sürücüleri yeniledim ama sorun hala çözülmedi. Araştırmalarıma göre casper 'in ürettiği prototip olduğundan ses sürücüsünde donanımsal sıkıntı varmış. Acaba diyorum bunu başka bir donanımla değiştire bilir miyim ?

Evet format attım ve tüm sürücüleri yeniledim ama sorun hala çözülmedi. Araştırmalarıma göre casper 'in ürettiği prototip olduğundan ses sürücüsünde donanımsal sıkıntı varmış. Acaba diyorum bunu başka bir donanımla değiştire bilir miyim ?

Maalesef değiştiremezsin ses kartın arızalı, o ses entegresinin değişmesi lazım. Eğer modelini söylersen ses kartının temin edebilirim.

Hayır ses kartının entegresinde herhangi bir gariplik yok. Elektronik bilgim olduğu için kontrol ettim parçalarda bir kısa devre söz konusu değil. Ayrıca arkadaşımın söylediğine göre entegrelerin kafası karışmış olabilir diyor. Ayrıca dizüstü pc kullanıyorum şarj aletinin kablosu hariç herhangi bir çıkıntı kablo pek kullanışlı değil, olmadı parçasını söküp yeniden toplayıp yeni çipler lehimleyeceğim.

Evet arkadaşlar baktım olmuyor bende kendim bir şeyler yaptım. Bilgisayarın vidalarını söktüm, hoparlörlerin kablolarını kestim, dışarıdan temin ettiğim ses yükselten küçük ses bombası tarzı minik şeyin devresini bilgisayarın içine yerleştirdim. Kabloları ve bağlantılarını yaptım. Gücünü USB den alıyor sesi ise 5.1 ses veren çıkıştan alıyor. Sonuç olarak sorunu bu şekilde çözdüm. İlgi gösterip cevap veren herkese teşekkürler.:matrix:

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı