Casper X400 RAM yükseltilmesine gerek var mı?

crexy.ee

Decipat
Arkadaşlar bu laptopu 2020'de aldım Casper X400 i510210U 8 GB RAM Intel UHD ekran kart ufak tefek Minecraft falan gibi oyunlarda RAM yetersiz gelmeye başladı Google Chrome'da 12 sekme açık %70-85 arası RAM kullanıyor 1-2 sene sonra bu laptopu değiştireceğim bu duracak yenisini alacağım sizce RAM artırmaya gerek var mı? Oyun oynuyorum ama günde 1,2 saat genellikle ders yapıyorum.

16GB ram'e geçmenizi tavsiye ederim. Gerçekten bilgisayar rahatlayacaktır. Yeni laptop'a geçtiğinizde bu bilgisayardakini yenisine takarsınız.

Arkadaşlar bu laptopu 2020 de aldım Casper X400 i510210U 8 GB RAM Intel UHD ekran kart ufak tefek Minecraft falan gibi oyunlarda RAM yetersiz gelmeye başladı Google Chrome'da 12 sekme açık %70-85 arası RAM kullanıyor 1,2 sene sonra bu laptopu değiştireceğim bu duracak yenisini alacağım sizce RAM artırmaya gerek var mı oyun oynuyorum ama günde 1,2 saat genellikle ders yapıyorum.
Arttırılabilir. Ram dorbağazınız varsa zaten kurtulmanın tek yolu, genede çift kanal hali ile 8 GB ise, 16 GB almak yerine bir tane 8 GB alıp, 12 GB olarak kullanmak mantıklı.
Tabi para sorun yoksa 16'da garanti iş olur.

Arttırılabilir. Ram dorbağazınız varsa zaten kurtulmanın tek yolu, genede çift kanal hali ile 8 GB ise, 16 GB almak yerine bir tane 8 GB alıp, 12 GB olarak kullanmak mantıklı.
Tabi para sorun yoksa 16'da garanti iş olur.
Şimdi geçmeyi düşünüyorum ama gereksiz olurmuki zaten değiştirceğim 1,2 sene sonra gaming laptop alıcağım buna alıcağım ram ile ondaki ram uyuşmaz diye düşünüyorum.

Şimdi geçmeyi düşünüyorum ama gereksiz olurmuki zaten değiştirceğim 1,2 sene sonra gaming laptop alıcağım buna alıcağım ram ile ondaki ram uyuşmaz diye düşünüyorum.
İdare edebiliyorsanız değiştirmeyin.

Ama şuanki durumda Windows için 4 GB, oynadığınız oyuna göre Intel GPU'ya 1-3 GB filan gidiyor, oyüzden de bilgisayar tıkanıyor. Direk 16 GB yaparsanız çok rahatlar, 12 GB yaparsanızda kurtulur. RAM derdi istemiyorsanız komple 2x8 kit almak olur tabi.

Ama şu anki durumda Windows için 4 GB, oynadığınız oyuna göre Intel GPU'ya 1-3 GB filan gidiyor, o yüzden de bilgisayar tıkanıyor. Direk 16 GB yaparsanız çok rahatlar, 12 GB yaparsanızda kurtulur. RAM derdi istemiyorsanız komple 2x8 kit almak olur tabii.

Şu anlık gerek duymuyorum ilerleyen zamanlarda çok darlarsa alırım teşekkürler.

Ama şu anki durumda Windows için 4 GB, oynadığınız oyuna göre Intel GPU'ya 1-3 GB filan gidiyor, o yüzden de bilgisayar tıkanıyor. Direk 16 GB yaparsanız çok rahatlar, 12 GB yaparsanızda kurtulur. RAM derdi istemiyorsanız komple 2x8 kit almak olur tabii.

Çözüldüyü hakettin yardımcı olduğun için sağ ol, bir de şey soracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1732646875273.png

reis gpu belleği 3,9 gb yazıyor benimki 128 mb neden orda öyle yazıyor.

Eki Görüntüle 2361017
reis gpu belleği 3,9 gb yazıyor benimki 128 mb neden orda öyle yazıyor.
Paylaşılan ile donanıma ayrılmışın toplamı o. Toplam RAM yani.

1732647161507.png

Benim kart'ta 4 GB ama paylaşılanla beraber 12 GB gözüküyor. Tabi Intel I-GPU'ların kendi RAM'leri yok, oyüzden "adanmış" bölümü bulunmuyor. Sizin o 128mb'de RAM'den koparılmış bir parça.

Paylaşılan ile donanıma ayrılmışın toplamı o. Toplam RAM yani.

Eki Görüntüle 2361025
Benim kart'ta 4 GB ama paylaşılanla beraber 12 GB gözüküyor. Tabi Intel I-GPU'ların kendi RAM'leri yok, oyüzden "adanmış" bölümü bulunmuyor. Sizin o 128mb'de RAM'den koparılmış bir parça.
tamam anladım sağol teşekkürler iyi akşamlar diliyorum hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı