Cat5E İle Cat6 Arasında Ne Fark Var?

• Konuyu başlatan Bekir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 9.322
B

Bekir Öztürk

Ziyaretçi
Bir konuda birisi bana gigabit kablo olarak Cat5e yada Cat6 almamı önermişti. Bende almaya karar verdim. Bu ikisi arasında nasıl farklar vardır? Teknosa'da Cat5e gördüm ama Cat6 daha iyiyse ondan bulup alacağım.

Elimde 2 ayrı kablo var. Biri Asus'un, biri Exper'in. Asus'un verdiğini kullanmak istiyorum ama kablo kısa geliyor. Asus'un kablosu siyah, Exper'in kablosu sarı. Üzerlerinde hiçbir şey yazmıyor.

Sanırım gigabit kablo kullanmıyorum.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev kullanımında performans olarak hiç bir farkları yoktur. Kaliteli kablolar 70-80 metreye kadar çalışır. Kalitesiz, markasız kablolar da ise 40 metreden sonra bağlantı da kopmalar meydana gelir. Cat5 ve Cat6 nın kablo sayısı olarak farkları yok. Sadece Cat6 nın içinde kabloyu korumak için plastik bir yapı var. Ev kullanımı olduğu için hangisini seçerseniz seçin çok bir şey değişmez. :) Tabiki dandik, markasız şeyler almayın kesinlikle. Bu konuda tavsiyem uç yapmayı biliyor isen kablonu kendin yapabilirsiniz. Şirket de S-Link kullanıyoruz biz. Gayet güzel bir kablo. :) Şunu da belirteyim almışken tabiki Cat6 alın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı