Forumdaki konuları okuyunca da çok fark yarattığını söylüyorlar ama benim durumum için yaratacak mı emin olamadım. Çünkü binamızdaki internet kutusu ile dairemiz arasında tam olarak 100-102 metre var.CAT5 ile farkı sadece dayanıklılık diye biliyorum.
Forumdaki konuları okuyunca da çok fark yarattığını söylüyorlar ama benim durumum için yaratacak mı emin olamadım. Çünkü binamızdaki internet kutusu ile dairemiz arasında tam olarak 100-102 metre var.
Cat 5 kablo maksimum 100 mbps, Cat 6 ise 1000 Mbps yani 1 Gigabit Ethernet hızı sunar. Dış ortama dayanıklı ya da dayanıksız olanlar diye bir kaç kategoriye ayrılıyor. Dayanıklı olanları normal olarak biraz daha kalın, yağmur-çamur-kar gibi ıslak yerlerde daha stabil internet iletimi sağlar. Fiyatları da bu özelliklere göre değişir. Aldığınız hızlar belli. Cat 6 ile değiştirirseniz, internet kullanım yükünün pek azalacağını düşünmüyorum. Kaliteli kablo kullanırsanız ve şu anki kablonuz kalitesiz ise iletimden kaynaklı hızda "minik" bir sıçrayış gerçekleştirebilirsiniz.Selamlar arkadaşlar,
TT 35 Mbps VDSL paketini kullanmaktayım. NetSpeed'de altyapımı sorgulattığım zaman en fazla 50 Mbps alabileceğimi belirtiyor. TT de bana 50 Mbps hızını sağlarlarsa kopmalar olabileceğini belirtti. Bu sebeple 35 Mbps internet bağlatmamın en sağlıklısını olduğunu belirtti. Şu anda binamızdaki internet kutusu ile dairemiz arasında tam olarak 100 metre var ve CAT5 kablo ile bağlanmış durumda. Modemime gelen hat değerlerinin SS'lerini de aşağıda paylaştım.
Speedtest sonucum:
NetSpeed altyapı sorgulaması:
modem hat değerlerimiz:
Sorularıma gelecek olursam ve eğer ki dairemize kadar CAT6 kablo döşeyebilirsem,
1.) Evimizde yoğun bir internet kullanımı var ve Online oyunlarda ping sorunu yaşayabileceğimi düşünmeye başladım. CAT6 kablo dairemize kadar döşersem ping sorunum azalır mı?
2.) CAT6 kabloyu yine dairemize kadar çekersem modem hat değerlerimde görünen Max. 47 Mbps değerini 53-55 Mbps'ye çıkartabilir mi? Böylece 50 Mbps hızındaki pakete geçmeyi düşünüyorum da o yüzden soruyorum bunu.
Cevaplarınız için şimdiden sağ olun arkadaşlar.
CAT 5 kablo maksimum 100 Mbps, CAT 6 ise 1000 Mbps yani 1 gigabit ethernet hızı sunar. Dış ortama dayanıklı ya da dayanıksız olanlar diye birkaç kategoriye ayrılıyor. Dayanıklı olanları normal olarak biraz daha kalın, yağmur-çamur-kar gibi ıslak yerlerde daha stabil internet iletimi sağlar. Fiyatları da bu özelliklere göre değişir. Aldığınız hızlar belli. CAT 6 ile değiştirirseniz, internet kullanım yükünün pek azalacağını düşünmüyorum. Sadece kaliteli kablo kullanırsanız ve şu anki kablonuz kalitesiz ise hızda "minik" bir sıçrayış gerçekleştirebilirsiniz.
Hocam CAT6 kablo yanımda hiç yok ve eğer almaya karar verirsem direkt 100 metre sipariş vereceğim de o yüzden size danışmak istedim. CAT6 kablo bağlattıktan sonra deneyimlerini anlatabilecek birileri varsa çok sevinirim gerçekten.Kısa bir CAT 6 ile ankastreden hat değerlerine bak. Arada fark olursa değiştirirsin.
Hocam PUSAS CAT5 kablo diye bir markaydı açıkçası. Bana pek kaliteli gelmedi bu kablo. Ama CAT6 döşeyince de dediğiniz gibi ne kadar değişim olur emin olamıyorum.Cat 5 kablo maksimum 100 mbps, Cat 6 ise 1000 Mbps yani 1 Gigabit Ethernet hızı sunar. Dış ortama dayanıklı ya da dayanıksız olanlar diye bir kaç kategoriye ayrılıyor. Dayanıklı olanları normal olarak biraz daha kalın, yağmur-çamur-kar gibi ıslak yerlerde daha stabil internet iletimi sağlar. Fiyatları da bu özelliklere göre değişir. Aldığınız hızlar belli. Cat 6 ile değiştirirseniz, internet kullanım yükünün pek azalacağını düşünmüyorum. Kaliteli kablo kullanırsanız ve şu anki kablonuz kalitesiz ise iletimden kaynaklı hızda "minik" bir sıçrayış gerçekleştirebilirsiniz.
Hocam CAT6 kablo yanımda hiç yok ve eğer almaya karar verirsem direkt 100 metre sipariş vereceğim de o yüzden size danışmak istedim. CAT6 kablo bağlattıktan sonra deneyimlerini anlatabilecek birileri varsa çok sevinirim gerçekten.