CAT6 kablo döşemek neyi değiştirir?

@Patrixcs @Scoutest @AirLife @rootz Hocam resimleri tekrardan yükledim. Umarım şimdi sorun düzelmiştir.
Hocam siz interneti sabit telefon prizinden alıyorsunuz değil mi? Oradan kabloları bağladınız ve şuanda 94-95 MBPs internet alıyorsunuz?

Hocam çok sevinirim paylaşabilirseniz ya. Mutlaka etiket atın bana olur mu?

Bende baştan beri görünüyordu. Şu anda da görünüyor

Yalıtım ve hız farkı var.
CAT 5 100 Mbps desteklerken, CAT 6 1 Gbps yani 1000 Mbps destekliyor. 50 Mbps üstünü alamıyormuşsun zaten. Yani dayanıklılık dışında hiçbir işine yaramayacak. Gereksiz harcama yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Aynen öyle. 2 bakır kablo çıkıyor. (Sarı-kırmızı) Priz bile yoktu. Direk kablonun ucunu kesip öyle bağlıyordum modeme.

Şimdi gördüm fotoğrafları da. Hattın en yüksek 47 destekliyor. 50 olan herhangi bir pakete geçip alabileceğin max hızı alırsın.

Ankastre kutusundaki porttan ölçüm yapınca kaç mbps çıkıyor oradan hesapla arada 2-3 mbps fark var ise hiç uğraşma fark 5-6 mbps ise yapabilirsin.
Hocam TT Müşteri Hizmetleri bana hattımın max 45 MBps desteklediğini ve 50 MBps pakedi kullanırsam eğer internetimde çok kopma vb. olabileceğini söyledi ki gerçekten de Modem Hat Değerlerimde max. 47 MBps aldığımı gösteriyor. Bu yüzden 35 MBps paket yaptık biz de. Şimdi eğer bu CAT6 kabloyla beraber alabileceğim max hızı 53-54 civarı yapabilirsem 50 MBps pakede geçebilirim. O yüzden soruyorum aslında.

En fazla 3-4 Mbps fark eder diye düşünüyorum. 8 Mbps fark olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…