Cavier Black, Cavier Blue ve Cavier Green arasındaki performans farkı ne derecededir ?

caliskan_seyfo

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
472
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bildiğimiz üzere WD markası harddiskleri performanslarına ve kullanım alanlarına göre sınıflandırıyor. Uzun süredir kafama takılan bir soru var. Sizinle paylaşmak istedim. 1 TB harddisk alacağım. Cavier Black ve Cavier Blue veya Green arasında hissedilir derecede bir performans farkı var mıdır? Teşekkürler.
 
Ben test etmedim ama interentte yazanlara göre black performans için blue sessiz green çevre dostu diye biliyorum ama bunlar ne derecede doğru orasını bilmem.
 
Ben CAVAİR BLUE kullanıyorum. Ses diye bir şey yok. Performansı tatmin edici. SSD'siz 3-5 ay filan kullanmıştım. Şu an SSD var. BLACK aralarında en performanslı olanıymış. Ne kadar fark vardır bilemem ama CAVAİR BLUE pişman etmez. Ses denen bir şey yok. :like:
 
Ben de WD Blue kullanıyorum. Arkadaşın söylediği kadarda sessiz değil biraz sesli çalışıyor. Seagate'in diskleri daha sessiz bunu bizzat gördüm. Green serisi alırsan ses fazla sorun olmaz 7200 RPM'den düşük devirde çalışıyor çünkü. Eğer depolama olarak değil ana disk olarak kullanılacaksa WD Blue veya Seagate almanı öneririm. WD serileri aralarında yaklaşık 50-60 MB okuma yazma farkları var performans olarak.
 
Bende ses yok. Sadece açılırken yapıyor ve başka sesin S'si bile yok. Şans işi elektronik alet. SSD aldığım zamanda HDD gibi çalışıyordu. Sonra değiştirdiler. Şans işi.
 
Ne kadar fan varsa işte. Saol. :D
5 DK içinde yüklerim. :)

Buyur. Umarım istediğin gibidir. Bu kadar yapabildim. :)
9Xdd4o.jpg
glWWAb.jpg
P3rrB7.jpg
LPnngb.jpg
4mMMbY.jpg
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı