Cayma bedeli ödeyen ISS önerisi

Taahhüt başlangıcından ilk 12 aya kadar, ödeme yaptığın ayların indirim tutarı kadar cayma bedeli ödersin. Mesela taahhüt üzerinden 2 ay geçtiyse 2 ay boyunca aldığın indirim tutarı 200 TL olsun onu ödeyip çıkabilirsin. Son 12 ayda ise aldığın indirimler değil vereceğin indirimleri ödersin. Taahhütün 15. ayında, 24 aydan geri kalan 9 ayın indirim tutarını ödersin bu da 100 TL'lik indirim için 900 TL olur. ISS'nin çağrı merkezini arayıp hesaplattır hukuksuzluk yapabilirler çünkü hiç duymadığım bir ISS ama bu söylediğim şekilde hakkını arayabilirsin. Olmazsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Cayma bedelini diğer ISS'lere ödetmek için de yine onlarla görüşebilirsin çünkü altyapı durumuna göre değişiklik gösteriyor.

Bu doğru mu? Doğruysa en mantıklısı Vodafone. "Daha önceden abonesi olduğunuz ev internet sağlayıcınıza herhangi bir taahhütte bulunmuşsanız size Vodafone indirim kampanyasında taahhüdünüzü bozup gelirseniz, faturanıza yansıtılacak 500 TL'ye kadar olan tutarı Vodafone karşılamaktadır."
 
Ayda o kadar para veriyorum. Sözde 4 upload, 16 Mbps vereceklerdi ama verdikleri internete bakın. Adamlar sanki dalga geçiyor.

Eki Görüntüle 1014803

2 yıllık sözleşme uyguladılar, ayrılırsam ceza yer miyim? Yani cayma bedeli diye bir şey var. Veya önereceğiniz en fazla cayma bedeli ödeyen marka hangisi?
Bu kadar kötü değer vereceklerinizi sanmıyorum, modeminize bakabilir misiniz modeminizde sorun olabilir. Ayrıca arayıp konuşun tarifinizde ki hızı vermediğini size yansımadığını belirtin gelip kontrol etsinler hatları. Bunlar çözüm olmazsa Tüketici Hakem Heyetine başvurun kısa sürede cevaplanır.
 
O söylenen değerler kablolu bağlantı için geçerli eğer kablolu bağlantı kullanıp tekrar test edip yine benzer değerler alırsanız sorun Türk Telekom kaynaklıdır. Fakat şu an sorun büyük ihtimalle sizden kaynaklı.
 
Tüketici hakem heyetine başvurup vadedilen özellikleri sağlayamıyorlar diyerek hız testinizi de ekleyerek şikayet açın.

Hocam bir fatura çıkardılar sözleşe 2022 6 ayında bitiyor 1200 TL cayma bedelli diyorlar 300 TL 500 TL karşılasalar nolacak sanki.
Taahhüt başlangıcından ilk 12 aya kadar, ödeme yaptığın ayların indirim tutarı kadar cayma bedeli ödersin. Mesela taahhüt üzerinden 2 ay geçtiyse 2 ay boyunca aldığın indirim tutarı 200 TL olsun onu ödeyip çıkabilirsin. Son 12 ayda ise aldığın indirimler değil vereceğin indirimleri ödersin. Taahhütün 15. ayında, 24 aydan geri kalan 9 ayın indirim tutarını ödersin bu da 100 TL'lik indirim için 900 TL olur. ISS'nin çağrı merkezini arayıp hesaplattır olmazsa tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. Cayma bedelini diğer ISS'lere ödetmek için de yine onlarla görüşebilirsin çünkü altyapı durumuna göre değişiklik gösteriyor.

1200 TL cayma bedelli dediler 2022 6 ayında bitiyor.
 
Bu doğru mu? Doğruysa en mantıklısı Vodafone. "Daha önceden abonesi olduğunuz ev internet sağlayıcınıza herhangi bir taahhütte bulunmuşsanız size Vodafone indirim kampanyasında taahhüdünüzü bozup gelirseniz, faturanıza yansıtılacak 500 TL'ye kadar olan tutarı Vodafone karşılamaktadır."
Dediğim gibi o ISS'in kendisine kalmış. Vodafone sadece kendi altyapısı olan yerlerde cayma bedeli karşılıyor olabilir arayarak öğrenebilirsin. 1200 TL de çok demişler Tüketici Hakem Heyeti ile korkutup daha sonrasında makul bir tutar söylemezlerse Tüketici Hakem Heyetine başvur bence. Tutar ise 11 ayda 1200 TL indirim aldığını yani ayda yaklaşık 100 TL indirim yapıldığını söylüyor. Bunu doğrulayabileceğin bir yer var mı bilmiyorum geçmiş faturalardaki indirim tutarı diye bir yerde belki yazıyordur.
 

Geri
Yukarı