Cayma bedeli ve internet servis sağlayıcı önerisi

Bu kanun maddesini uygulatabilen var mı acaba? Yeni yetme hukukçu olarak merak ediyorum. Bunu ileri sürünce firma hmm ödemeyin o zaman demeyecek. Kişiye dava açılırsa ancak bu kanun maddesi ileri sürülebilecek.
 
1 Yıldan uzun aboneliklerde kanuna göre cayma bedeli yok.
Taahhütlü olduğu için yansıtabiliyorlarmış. Normal abone olsam söylediğiniz doğru direkt kapattırabilirim. Bir çıkar yol da bulamadım.
Tekrar arayın cayma ücretim hakkında bilgi almak istiyorum deyin. Ben geçen ay aramıştım 24 aylık taahhüdütüm vardı 6 ay kullanmıştım +1000 TL'lik ücret çıkartmışlardı. Neymiş 16 Mbps internet 180 liraymış da bize 7-8 senelik kullanıcı olduğumuz için 80 TL'ye çekmişler de 10 TL'de kullanım ücreti hop oldu 90 TL. Babam yaptırmış tarifeyi gelince baktım tarifenin fiyatına 90 TL. :D kuruş dahi indirim yok daha bizi kandırıyorlar. Babamlar da değiştirmeyelim değiştirirsek indirim yapmazlar diye bağlamış yine. Tam bir kabus Valorant oynayamıyorum pingden. Bir de sitelerine yazıyorlar 16 Mbps için 4 kişilik aile kullanımına uygunmuş gkdhjdgf.
16mbit kullanıyorum ben de. benim 3 ayım kaldı ocak 17'de taahhütüm bitiyor. bana 80 TL indirim yapıyorlar cayma bedeli 240 TL desem düz mantık? Modem falan da almamıştık modemimiz vardı zaten.
 
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Madde 52'nin 4. kısmına bakabilirsiniz.

(4) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez.
 
Doğruysa aşağıdaki gibi bir şey buldum nette.

Telefondan *124# numarasını arayınız. Ardından 3-taahhut seçeneği seçiniz. Ardından 2-taahhut sorgu seçeneği seçiniz. Kalan taahhütlü gün sayısı ve bozma cezası SMS ile size gönderilecektir.
 
Kablonet zamanında tanıdığıma 1000 TL çıkarmıştı, defi ileri sürüp ödememişti. Bilemem sizinki ne kadar isteyecek.

Yok ya o kadar değil ben 550 TL falan tuttu oda ben 2 yıllık tahhütün ilk 3. ayında iptal ettirdim ama pişman oldum gittim Superonline aldım sıkıntı çıktı gene Kablonet aldım sıkıntı yok 100 downloadın 100 nüde veriyor. (Toplam 6 sene kullanıyorum)
 

Geri
Yukarı