CCleaner ile temizlik sonrası notebook açılmıyor

Bestespiller

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2015
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evde Asus UX32LN model bir laptop var. Laptop aşırı yavaşladığı için Gelişmiş Başlangıç Menüsü üzerinden C: diskini sıfırladım. Ardından Microsoft Office kurdum. Daha sonra ise CCleaner kullanarak bilgisayarı temizledim. Ardından bilgisayara bir reset atayım dedim ama başlangıç menüsü açılmayınca bende başlat tuşundan bilgisayarı kapattım. Tekrar açtığımda ise Asus yazısı geliyor yuvarlak dönüyor ama hiçbir şey olmuyor. BIOS'a giremiyorum. Ne yapmam gerekir? Şimdiden sağ olun. İyi Sosyaller.
 
Biosa gitmek için yazılar görünmeden önce del tuşuna sürekli basmak lazım. Bende aynı sorunu iobit le temizledikten sonra yaşamıştım. Tekrar windows 10 kurmak zorunda kaldım
 
Biosa girmeyi bir şekilde başardım. Peki şimdi ne yapabilirim? İçindeki dosyalar önemli. Silinmesini pek tercih etmem. Bios menüsünden bir şekilde kurtarma şansım var mı?
 
Bunu neye dayanarak söylüyorsun. Uzun zamandır kullandığım bir program ve hiçbir zararını görmedim.

Çünkü Windows 10 ile birlikte yeni politikasıyla virüs ve korsanlara müdahele edecek.Format başında çıkan kullanıcı sözleşmesinde yazıyor.

CCleaner programı da artık antivirüs programları virüs algılıyor.

Windows 10 kullandığım zamanlarda otomatiktan program kaldırıyordu Windows 10.

Şimdi CCleaner kullanıyorum ama sistemim Windows 7.
 
Bunu neye dayanarak söylüyorsun. Uzun zamandır kullandığım bir program ve hiçbir zararını görmedim.
Yasaklama söz konusu değil. Ama windows yetkilileri zararlı diyor.
Microsoft: CCleaner Windows'u bozabilir!

Biosa girmeyi bir şekilde başardım. Peki şimdi ne yapabilirim? İçindeki dosyalar önemli. Silinmesini pek tercih etmem. Bios menüsünden bir şekilde kurtarma şansım var mı?

Aslında biosa girmenin bir faydası olacagını sanmıyorum. Zira sorun kayıt defterinden bazı programların silinmesinden kaynaklanıyor. Ama yine de biosu default ayarlarada kaydedip bir çıkın, belki açılır.

İkinci yapabileceginiz şey f5 veya f8 e basarak açıp onarma ekranınandan onarmak.

Üçüncüsü ise dvd veya usb ye yazılmış bootable bir windows sistemi boot edip onarma ekranına ulaşmak. Şayet format atmadan açılma imkanı oluşmassa formattan önce harddiski çıkarıp başka bir pcye takın. Dosyaları o pcye veya usb bellege kopyalayıp öyle format atın.

Ben böyle bir sorunla karşılaşmamak için her zaman diski ikiye bölüyorum. C ye sistem kurulu oluyor. D de de doslayalar duruyor. Sistem çökse bile format attıgımda C siliniyor D oldugu gibi duruyor
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı