CCleaner Sistem için yararlı mı zararlı mı ?

CCleaner güzel bir temizleme programıdır ancak sızdırılan wikileaks belgelerinde casusluk için kullanıldığı bilgisi yer alıyordu.

Çıkmış olan ne kadar sistem temizlik yazılımı varsa hiçbirinin işe yaramadığını düşünmüyorum. Yazılımsal hızlanmanın pek bir getirisi olmuyor bilgisayarının gerçekten hızlanmasını istiyorsan M2 SSD almanı öneririm. Şahsen ben bunu Samsung 850 evo aldığımda yaşadım. O zamandan beri de bilgisayarımda sistem temizlik yazılımı bulundurmuyorum.

Çıkmış olan ne kadar sistem temizlik yazılımı varsa hiçbirinin işe yaramadığını düşünmüyorum. Yazılımsal hızlanmanın pek bir getirisi olmuyor bilgisayarının gerçekten hızlanmasını istiyorsan M2 SSD almanı öneririm. Şahsen ben bunu Samsung 850 evo aldığımda yaşadım. O zamandan beri de bilgisayarımda sistem temizlik yazılımı bulundurmuyorum.
M2 SSD her türlü sisteme takılabilir mi? Yoksa bilgisayarda "x" parçasının soketi vb. uyumlu olması gerekir mi?

M2 SSD her türlü sisteme takılabilir mi? Yoksa bilgisayarda "x" parçasının soketi vb. uyumlu olması gerekir mi?
Takmak için anakartınızda m2 yuvası olması gerekiyor bu yuvarlarda yeni anakartlarda oluyor.

Bakınız m2 yuvası:

26.jpg

CCleaner'ın eksi tarafı çok. Bunlardan en az dert ettiğim sistem dosyalarına zarar vermesi ki, şuana kadar öyle bir şey yaşamadım. Windows 10 çıktığından bu yana PC'ye format atmadım. CCleaner her zaman kuruluydu ve sık sık kullanıyorum. Eksi taraflarından bahsetmek gerekirse;
1. Çok fazla telemetri topluyor. Bunların tikini kaldırsanız bile toplamaya devam edebiliyor.
2. Yeni sürümde aktif gözetleme özelliği sıfırdan kurmasanız bile açık geliyor. Free versiyon için kapatmayı da zorlaştırmışlar.
3. Avast'a hiç bir zaman güvenmedim ve güvenmiyorum. Gizlilik 0. Güvenlikleri zayıf. Satın aldığı şirketleri bitirme olasılığı ise %100.

CCleaner'ı kullanma nedenim ise, silmeyi istemediğim çerezleri saklama özelliği. Yani hariç tutma listesi.

ccleaner.png

Telemetri ayarlarını kapatmak dışında aldığım önlemler ise, Firewall dan İnternet'e bağlanmasını engelledim. Ek olarak Host dosyasından bütün Avast sunucularını engelledim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı