Cehalet neden kaynaklanır?

Ya hep ya hiç ilkesi şu an ki bilgisayarlardaki işlemci transistorları de sizin beyninizdeki nöronlarla aynı prensipte çalışır, dolayısın sinir hücrelerin çalışma prensibi budur.

Yani biyolojik makinedir insan, bilgisayar da elektronik makinedir.

İnsan algısı zaten beyin aktiviteleri ile alakalı bir konu. Nörolojiye giriyor yani. İşin sosyal mühendislik kısmı da var. Kurban gidecek olursan algın da değişir. Yani beynin hangi bölümünün nasıl çalışacağına dair mekanizmaları tetikleyen mühendislik.

Kötünün bilinmesine cevabım etik zaten. Etik bilmeliyiz ki neyin kötü neyin iyi olduğunu bilelim. Özünde ben etiği savunurum. Kötülük, bilinmekten ziyade deneyim edilen bir kavram. Deneyim ettiğin her şeyi farkındalıkla deneyimlemen mümkün değil. Eğer etik konusuna hakimsen mümkün ama. En azından bana göre.

Ha şunu diyeydin, ben sistemin bekçisim diye.

Cehalet, akıllı birinin söylediği yalanın kulaktan kulağa dolaşarak kendi gözleriyle veya kendi şahit olmuş gibi anlatmasından kaynaklanıyor. Kısaca eğitimsizlik.

Nöroloji henüz insan algısını net bir şekilde açıklayamamıştır. Aynı insan diye bir şey yoktur.

Söylediğim şeye dikkat yalnız. Açıklayıp açıklamamasında değilim. Bununla ilgilenen alan o yani.

Hatta bilinci bile net bir şekilde açıklayamamıştır nöroloji. Ancak onun alanı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yani biyolojik makinedir insan

Bunu bir ara başka bir konuda konuşalım. Çünkü tam olarak katıldığım bir şey değil. Transistörler açık veya kapalı olurlar doğru ama quantum işlemcilerde bir transistör hem açık hem de kapalı olabiliyor.

İşte tüm bunların bahsini ettiğimiz onca söylediğimiz şeyin temelinde sosyal mühendislik toplum mühendisliği algı yönetimi propaganda yani Tribalizm Popülizm Törecilik uyum kuramları

Hepsinin minvalinde söyleyeceğimiz tek bir şey var mesele gayet basit, Fabrikalara çöp girende insanoğlu çöp çıkıyor.

Not Bu arada Üniversiteler fabrikalara eleman yetiştirmek için açılır, Şehrin çiftlikler bundan dolayı kurulur.

Yani bunların plan program hepsinin çizimi de vardır.

Şimdilerin insanları her ne kadar kendilerini çokta özgür imiş sansalar da bahsini ettiğim pekişme cehaletin sosyal medya televizyon medya ihtiyaç, aslında en ağırından geberik köledir Sümer'in Mısır'ın kölesinden berbat en kötü koşullarda.

Benim bunca süredir izahı etmeye çalıştığım hususun tatbikinde bendeniz bile bu kadar çırpınıp da anca size göz ilen görülür olgusal yardımda bulunabildiysem ?

Ne kadar süre gerekir değil mi ? Bir milyar yıl yaşayacak ve bunları yapabilecek imkanım olacak mı?

Bunları da etkileyen şeylerin özünde sosyal mühendislik olduğunu düşündüğümüzde... ki bence öyle.

İnsan nöronları da açık ve kapalı oluyor, aynı sıfırın biri ikilik sistem binary.

Söylediğim şeye dikkat yalnız. Açıklayıp açıklamamasında değilim. Bununla ilgilenen alan o yani.

Hatta bilinci bile net bir şekilde açıklayamamıştır nöroloji. Ancak onun alanı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bunu bir ara başka bir konuda konuşalım. Çünkü tam olarak katıldığım bir şey değil. Transistörler açık veya kapalı olurlar doğru ama quantum işlemcilerde bir transistör hem açık hem de kapalı olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı