Cehennem acımasızca değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaçış yolu mu? Dostum objektif bir şekilde Kuran'ı aç ve oku Müslüman birisi nasıl 5 yaşında ki kıza tecavüz etme cesareti buluyor bunun akıl mantığı mı var Müslüman bunu mu yapar?

Düzgün bir Müslüman zaten böyle şeyler yapmaz. Eğer yapıyorsada kendini kandırıyordur. Ha gidip de tövbe deyince iş bitmiyor merak etmeyin. Eğer hakikaten tövbe ettiyse affedilebilir. Allah herkesin ne düşündüğünü çok iyi biliyor.

Kaçış yolu mu? Dostum objektif bir şekilde Kuran'ı aç ve oku müslüman birisi nasıl 5 yaşında ki kıza tecavüz etme cesareti buluyor bunun akıl mantığı mı var müslüman bunu mu yapar?
Bunu yapan müslüman yine de cennete gidiyor bunu yapmayan ve inanmayan bir kişi gitmiyor ama?

Gerçekten müslüman olupta hiç bir kişi 5 yaşında ki bir kıza tecavüz etmez dostum. Allah önüne geleni cennetine kabul etmiyor merak etme. Allah o kadar merhametlidir ki senin bu dünya da ona keriz dediğin halde sana bir şey yapmıyor. Burdan bile merhametini anlarsın. Hangi ayet'ti hatırlamıyorum merhametinin olduğu kadar onun azabının da çok büyük olduğunu söylüyor.
Allah çok merhametli değil mi hocam? Tüm toplum olarak inanan inanmayan dahil olarak sürünüyoruz acı çekiyoruz. İnanan insanlar burada geçen sene betonun altında yardım çığlığı atarken Allah nasıl bir merhamet gösterdi? Ölmesek de sürünürken neredeydi? Bana onlar cenneti kazandı falan diye masal okumayın. Dünyada cehennemi o kişiye tattıran birşey varsa ona o cenneti vermez.

Cehennem diye bir kavramin varligi bile teizmin uydurma oldugunu gosteriyor bana gore.

Bir odule ulasamamak cezadir zaten. Universite sinavinda basarisiz olursun, senin icin ceza universiteye gidememektir yani odule hak kazanamamak.

Dinleri "yazan" arkadaşlar icin cennet yeterince motive edici olmamis olacak ki ek olarak odule ulasamayana da ceza vermeyi uygun gormusler.

ÖSYM'nin eve memur gonderip basarisiz arkadaslari falakaya yatirmasi ile ayni şey, saçma.

Ayrica bir baska bakis acisiyla, her seyi olmadan bilen, hesap eden ve tasarlayan super bir yaraticinin kendi yarattigi canlinin kendi yarattigi dunyadaki hareketlerinden yola cikarak ona ceza vermesi de saçma. Benim kodunu yazdigim bir robotun saçma sapan hareketlerinden robotu sorumlu tutmam ile ayni şey. Ozgur irade kavrami ile, her seyi olmadan bilen bir Tanrı'nin varligi ayni anda dogru olamaz. Ya ozgur irade yok ya da her seyi olmadan bilen Tanrı.

Zaten geçen mucizeler de özgür iradeyi zedeliyor, madem insanın inanmasında Tanrı'nın bir etkisi yok, o zaman neden önceki insanlara mucizeler gösterdi kanıt gösterdi?

Kaçış yolu mu? Dostum objektif bir şekilde Kuran'ı aç ve oku Müslüman birisi nasıl 5 yaşında ki kıza tecavüz etme cesareti buluyor bunun akıl mantığı mı var Müslüman bunu mu yapar?

Müslüman tabii ki bunu yapabilir. Onlar da günahkar oluyor işte.

Günahın boyutuna göre Müslüman, Müslüman değil hesabı yapılmaz. Cehennem sadece hırsızlar, gıybetciler, dolandırıcılar için değil sonuçta.

Bu mantıkla sadece Müslüman'lar iyi oluyor, kötüler gayrimüslim oluyor. Bir saçmalık daha.

Bu da adaletsizlik. 80 sene iman edip emek harcayan haci amca ile akraba evliligi sonucu sakat dogup 15 dakika sonra olen bebegin ayni odulu kazanmasi da buyuk adaletsizlik.

Dindarlarin bu acmazdan cikmasi icin cenneti de kendi icinde kademelere bolmesi gerekiyor ya da "bebek cenneti" diye yeni bir segment uydurmasi gerekiyor. Yoksa uzerine 10 saniye dusunursen saçma oldugu kabak gibi ortada.

Evet, biz de bebekken öleydik o zaman niye büyüyüp cehenneme gidiyoruz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten Müslüman olupta hiçbir kişi 5 yaşında ki bir kıza tecavüz etmez dostum. Allah önüne geleni cennetine kabul etmiyor merak etme. Allah o kadar merhametlidir ki senin bu dünya da ona keriz dediğin halde sana bir şey yapmıyor. Buradan bile merhametini anlarsın. Hangi ayet'Ti hatırlamıyorum merhametinin olduğu kadar onun azabının da çok büyük olduğunu söylüyor.

Hala ayet diyor, adam inanmıyor inanmıyor alo, ve imanı varsa cehennemden çıkıp cennete girecek deniyor.

Şimdi bazı kişiler diyebilir, dini hiç duymamış biri yaptığı amellere göre sorgulanacak. Peki, o zaman sorgulayan ve bir Tanrı'nın olduğu aklına yatmayan veyahut herhangi bir din aklına yatmayan, Tanrı'nın varlığını araştırdığı halde kesin bir kanıt bulamayan, neden amellerine göre sorgulanmıyor da direk inanmadı diye cehenneme atılıyor?
O zaman, biz de duymasaydık, hatta hafızamızı sildirelim hiç duymamış olalım dini, bizi de amellerimize göre sorgulasınlar. Bir de Tanrı neden insanın yediğinden içtiğine ve giydiğine karışsın, neden umurunda olsun ki bu? Neden insanları ona zorla ibadet ettirmek istesin? Neden mantıklı bir şekilde düşünüp onun varlığına inanmayanı sonsuza dek işkence çekeceği ateşe atsın? Bu acımasızca değil mi? "sınavda tam puan aldın adını yazmadın" diyenlere, ne alaka ya? Ulan sonsuza dek ateşte yanmakla sınavda isim yazmamak aynı mı? Tanrı egoist mi de biz sadece ona inanmadık diye cehenneme atıyor? He varsa istersen yok eder ister cehennem veya onun benzeri bir yere atar veya cennet gibi bir yere atar. Ama gerçekten, "merhametli" Tanrı'nın sırf biri Müslüman diye cehennemde yakıp çıkartıyorsa pedofili falan bile olsa, ama iyi biri olsan bile cehennemde sonsuza dek yansan. Bu adalet ve merhamet mi?

Bir şeye en çok itiraz eden onu en çok kabullenen kişidir sen bunlara zaten inanıyorsun insanlardan seni inandırmalarını istiyorsun yani kısaca burada bir soru yok tek bir şey var o da bana bunu anlatın memnuniyetim artsın diyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı