Cehennem Başkalarıdır Sözü

recep5334

Kilopat
Katılım
25 Aralık 2013
Mesajlar
223
Arkadaşlar felsefe dersinde bu konuyla ilgili hoca performans ödevi verdi benimde bunu yarına kadar yapmam gerekiyor ve malesef daha hiç başlamadım :D sizden ricam yardımınız çıktı olabileceği için bilgisayardan yazabilirim o konuda sıkıntım yok. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim. İnternnette aradım ama malesef birşey bulamadım. Şimdiden teşekkürler.
 
kendi düşüncelerimi açıklarsam insan hayatı boyunca kötü gördüğü kişileri cehennem gibi görebilir insanın içini göremeyebilirsin ama o insanın içi sana cennette olabilir cehennem de.

yaşım 13 :D
 
Demek cehennem bu. Hiç aklıma getirmezdim böyle olacağını... Acı, ateş, kızgın ızgara hepsi sizsiniz demek... Ne gülünç şey!... Kızgın ızgaranın ne gereği var: cehennem başkalarıdır.
-SARTE
 
Senin cehennemini başkaları yaratır demek istiyor.

Cehennemde odun yoktur, sen kendi odununu kendin götürürsün.
Bu odunları oluşturanlar da başkalarıdır.
Kiminle ne halt yediğine, kimin sana ne halt yedireceğine dikkat edeceksin diyor.
 
Alternatifler çok:
İnsanın kendisi dışındaki kişiler tarafından özgürlüğünün kısıtlanması yüzünden cehennem. Birinin özgürlüğünün başladığı yerde, bir başkasının özgürlüğünün sınırı vardır.
Başkalarının gözünde ne olduğunu düşünürken kendin olamamaktan kaynaklı bir cehennem. Başkaları ve toplum tarafından şekillendirilmek; kendisi olamamak.
Geçmiş ve mevcut kendisi arasındaki farktan doğan ayrım, kendi kendini farklı bir yer ve zamanda, yaptıklarından ötürü bir başkası olarak değerlendirme ve pişmanlık duymak.
Kendi suçlarını ve kusurlarını başkaları yüzünden öğrenerek cehennemi yaşama; bir ayna olarak başkaları. Bunun alt alternatifi olarak da bireyin kişisel yalnızlığını, başkalarının varlığı ile anlayarak cehennemi yaşaması olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı