Çekilen diş ağrısı

YKGK

Hectopat
Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
104
Çözümler
1
Merhabalar, 20.30 gibi dişimi çektirdim ve çektirdiğim bölgede bir ağrı oluştu. Tahmini ne zamana geçer acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çekim sonrası ağrı çekimin ne kadar sancılı olduğuna bağlı genellikle, eğer dişçi çok aşırı uğraştıysa burada da ha uzun sürmesini bekleyebilirsiniz, genellikle çekim sonrası ağrı 1 günde geçer, sonrasında tüketim alışkanlıklarınızı "dry socket" oluşturmayacak şekilde düzenlemeniz lazım, eğer "dry socket" yaşarsanız bugünkü ağrıyı mumla ararsınız.
 
Diş çekiminden sonra ağzındaki pamuğu atıp ağzını su ile çalkaladın mı hiç? Ben bu hatayı yapmıştım da :(
 
Hayır sadece pamuğu çıkarıp attım.
Bu güzel olmuş. Diş dokturum beni uyarmadığı için su ile temizlemiştim ve kan pıhtısı oluşamadığı için inanılmaz ağrıyordu. Hafif bir ağrı normaldir, normal ağrı kesici ile geçecek bir ağrı. Bir sorun olduğunu ciddi anlamda inanılmaz bir ağrın varsa anlayabilirsin.
Diş hekimine ara sıra kontrole de gidebilirsin, ben iyileşene kadar sürekli gittim. Yemek kalıntısı olmaması için sadece çorba içmeme rağmen oluyordu, küçük bir çubuk ile onları temizliyordu.
 
Merhabalar, 20.30 gibi dişimi çektirdim ve çektirdiğim bölgede bir ağrı oluştu. Tahmini ne zamana geçer acaba?

Tuzlu su ile gargara yapın. Sırtüstü yatın. Birkaç günde geçer ağrısı, çok sıcak yahut soğuk içmeyin. Katı gıda tüketmeyin. Dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin. Geçmiş olsun. Bir de dişinizi fırçalarken o bölgeye dikkat edin. Gargarayı yarın başlayın. Günde 1 kere yapın. Bir bardak ılık suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı