Çekirdek İle İş Parçacığının Farkı Ne?

2 Core 0 thread, 2 Core 2 thread, 2 Core 4 thread şeklinde işlemciler bulunabiliyor. 2 Core 4 thread işlemciniz varsa Hyper-threading teknolojilisi bulunuyor demektir. Performans olarak da 4 çekirdekli gibi davranıyor ancak gerçek bir 4 çekirdek performansı göstermez.

Sorduğunuz soru çok garip, kaç tane çekirdek var ise 2 katı iş parçacığı oluyor. İş parçacığı sanal bir şey.

Yanlış bilgilendirmeyin insanları. O zaman eskiden neden iş parçacığı yoktu. Veya bazı işlemcilerin izlek sayıları neden aynı. İşlmci konusuna girişiyorsanız sağlam bilgi ile gelin lütfen.
Soru belli. 2 çekirdek ve 4 iş parçacığına sahip işlemciye sahibim. Merak ettim. Hangisi daha performanslı? 2 çekirdek mi? 4 iş parçacığı mı?

Çekirdeği tam iş parçacığını yarım çekirdek olarak düşünebiliriz.

Yanlış bilgilendirmeyin insanları. O zaman eskiden neden iş parçacığı yoktu. Veya bazı işlemcilerin izlek sayıları neden aynı. İşlmci konusuna girişiyorsanız sağlam bilgi ile gelin lütfen.
Niye bu kadar gerildiniz ki? Yanlış bilgi verdiğimi söyledim ve özür diledim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı