yemregundogmus
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z RGB 3200MHz CL16
- SSD veya HDD modeli
- SANDISK 1TB Ultra NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma)
- Ekran kartı
- GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12 GB GDDR6 19
- Anakart
- ASUS TUF GAMING B550MPLUS (WI- FI) 4600MHz(OC)
- İşlemci
- AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek
Merhaba herkese,
Bilgisayarımda son günlerde bir anda çekirdek yalıtımı bellek bütünlüğü özelliği kapandı.
Açmaya çalıştığımda herhangi bir sürücü uyumsuzluğu verilmiyor ancak yeniden başlattığımda alttaki mavi ekran geliyor.
Mavi ekrandaki;
Bu mavi ekrandan sonra bir daha otomatik reslenip çekirdek bütünlüğü tekrardan kapanıyor.
Bilgisayarıma kernel seviyesinde bir rootkit virüsü bulaşmış olabileceğinden şüpheleniyorum.
Denediklerim;
Yazılımcı olduğum için bilgisayarda Python tarafında Env'larım var o yüzden format atmadan bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Bilenler destek olabilirse çok sevinirim
MiniDump dosyamı ekte paylaşıyorum: 080824-7343-01.zip
Güncelleme: Minidump dosyamdan amdppm.sys dosyasında problem olduğunu gördüm. Ama ekranda farklı bir hata yazıyor
İnceliyorum
Bilgisayarımda son günlerde bir anda çekirdek yalıtımı bellek bütünlüğü özelliği kapandı.
Açmaya çalıştığımda herhangi bir sürücü uyumsuzluğu verilmiyor ancak yeniden başlattığımda alttaki mavi ekran geliyor.
Mavi ekrandaki;
- Stop code: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
- What failed: ACPI.sys
Bu mavi ekrandan sonra bir daha otomatik reslenip çekirdek bütünlüğü tekrardan kapanıyor.
Bilgisayarıma kernel seviyesinde bir rootkit virüsü bulaşmış olabileceğinden şüpheleniyorum.
Denediklerim;
- ACPI.sys dosyasının Aygıt Yöneticisi'nden driverlarını güncelledim ancak bir şey olmadı.
- Malwarebytes ile rootkit ve bütün virüsler için tarama yaptım herhangi bir gelişme olmadı.
- SFC /scannow ve DISM /online /cleanup-ımage /checkhealth işlemlerini çalıştırdım yine çözülmedi.
- BIOS ve Windows 11'den sanallaştırmayı açtım anlık olarak sanallaştırmam açık gözüküyor.
- Win11 Bellek testini gerçekleştirdim herhangi bir şey çıkmadı.
Yazılımcı olduğum için bilgisayarda Python tarafında Env'larım var o yüzden format atmadan bir çözüm bulmaya çalışıyorum.
Bilenler destek olabilirse çok sevinirim
MiniDump dosyamı ekte paylaşıyorum: 080824-7343-01.zip
Güncelleme: Minidump dosyamdan amdppm.sys dosyasında problem olduğunu gördüm. Ama ekranda farklı bir hata yazıyor
Son düzenleme: