Celal Şengör kendisine ilâhi söyletenlere dava açıyor!

@170981 haklı değil mi? Birisinin yapmadığı şeyi yapmış gibi göstermek, kesinlikle edepsizliktir ki birisinin de buna karşı tepkisini de göstermesi gerekiyordu. Bugün ilahi söyleten, yarın küfrettirir de belli olmaz.

Açıklamasını dinlerseniz olayın sadece ilahi söyletildiği için olmadığını anlarsınız. Bana bugün ilahi söyleten yarın başkasına küfür ettirir, yalan yanlış şeyler söyletir diyerek dava açmış.
Yani kendisinin açmaya çalışacağı dava sonucunda
yapay zekanın daha iyi kullanılmasına katkı sağlayabileceğini düşünmüş.

Adam rahatsız olabilir kendi görüşlerine aykırı fakat davalık olmaya gerek yok. Uğraşmazsın bunla yani. İşin gücün mü yok sanki koskoca Celal hoca?

Celal Şengör'ün tepkisine şaşıranlar; dindar birine tam tersi bir montaj yapsalardı, ona da aynı şeyi söyler miydiniz?

Evet. Dava işsizlik.

@170981 haklı değil mi? Birisinin yapmadığı şeyi yapmış gibi göstermek, kesinlikle edepsizliktir ki birisinin de buna karşı tepkisini de göstermesi gerekiyordu. Bugün ilahi söyleten, yarın küfrettirir de belli olmaz.
Kanka kim inanır sence buna? Cidden gereksiz abartmış. Kim diyecek, aa bu adam ilahi söylüyor ya da küfür ettirdiklerinde kim inanacak? Abartmış.

Celal Şengör'ün tepkisine şaşıranlar; dindar birine tam tersi bir montaj yapsalardı, ona da aynı şeyi söyler miydiniz?
Evet.

Son düzenleyen: Moderatör:
@malesefmen inanan kesim illaki çıkar ki bu durumdan şahsen ben de rahatsız olurum. Bugün ilahı söyleten, yarın farklı bir şey de yapar. Üstteki arkadaşın dediğini de tekrarlamak istiyorum: Müslüman birisine ben ateistim şeklinde söyletilseydi, ona göstereceğiniz tepkinin aynısını buna da göstermeniz gerekir. İkisi de hoş değil ve adam hoşlanmıyor. Şakadan hoşlanmayan birine de şaka yapılmaz, bu kadar basit. Şakanın da bir sınırı olur. Yaptığınız şakaya birisi gülmüyor ya da hoşlanmıyorsa bu şaka olmaktan çıkar ve rahatsız etmeye girer. Aradaki farkı öğrenin.

Kanka kim inanır sence buna cidden gereksiz abartmış kim diyecek AA bu adam ilahi söylüyor ya da küfür ettirdiklerinde kim inanacak abartmış.

Evet.

Abartmış falan değil abi kafayı mı yediniz? Şu an anlaşılır seviyede yarın hiçbir şekilde yapay zeka ile yapıldığını anlayamadığımız ses kayıtları çıksa adamın ya da bizim hayatımız kalsa hoş mu olacak? Bunun belli bir limitinin ve denetiminin olması lazım. Adamda buna örnek olmak için dava açmış.

@170981 gerçekten garipler ya. Bu durumu bile normalleştirmeye çalışıyorlar. Şundan adım gibi eminim ki böyle bir şey kendilerine yapılsaydı, doğrudan tepkilerini gösterirlerdi. Size yapılırken kızıyorsunuz da adama yapılırken neden kızmıyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı