Celeron G1610 sistem ekran kartı yükseltme

Elftelya997

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar.
Şu anda kullanmış olduğum bilgisayarımı bir nebze de olsa iyileştirmek ve oyunları biraz daha iyi kalitede oynamak istiyorum.
Yakın zamanda bir ekran kartı ve kısa bir zaman sonrada işlemci almayı planlıyorum aşağıya yazacağım bileşenler şuan kullandıklarım sizlerin yardımıyla biraz daha iyileştirmeye calisacagim.
Sistem özellikleri ;
Anakart Asus'un P8 H61-M LX3 Plus r2.0
İşlemcide İntel Celeron G1610 LGA1155
Ekran kartı Asus GE FORCE GT610 1GB 64 BİT
RAM 6GB Kingston 1333GHz DDR3

Arastirdigim birkaç ekran kartı ver onlarında sizlerle paylaşayım. Buna zardan birini veyahut bunlara yakın ya da biraz daha iyisini tavsiye edersiniz.

Msi R7 250 2GD3 OC 2GB 128B DDR3 DVI HDMI

MSI GT730 4GB DDR3 128 Bit Nvidia Geforce Ekran Kartı - DX11 DVI-HDMI

Bu iki ekran kartı bana iyi geldi.

Bütçe max 400TL biliyorum ekran kartı için iyi bir bütçe değil ama bunla idare etmemiz lazım. ☺

Bir kaç ay sonra işlemci de almayı planlıyorum işlemci içinde tavsiyelerinizi bekliyorum. İşlemci içinde yaklaşık 400TL kadar alabilirim.

Sizlerin o değerli tavsilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia yazılımsal olarak önde.
Anakartınız lga1155 destekli. Bu güzel bir şey.
Eğer önceliğiniz grafik kartı ise bütçenizi 80tl daha açın ve gtx 750ti alın derim. Bir çok oyunu 1080p çözünürlükte medium-high ayarlarda oynatacaktır. Yok eğer açamam diyorsanız @bybozkurt unda dediği gibi en azından GDDR5 bellekli r7 360 alabilirsiniz.
İşlemci için i5 3340 veya biraz daha ucuz i5 3240 alabiilirsiniz. Bu kartlara yeteri gücü verecektir.

R7 360 DX 12'yi tam destekleyen bir kart, ayrıca Black Ops 3'ün Beta'sında 1080P high ayarlarda çoklu oyuncu modunda 50 FPS veren bir kart ki inceleme videosunda gördüm, AMD yazılım olarak Nvidia kadar iyi olmasa bile performans bakımından da hiç de kötü bir ürün markası değil, kulak asmayın öyle diyenlere büyük ihtimalle 2 GB diye kötü diyorlardır.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Sanırım biraz daha yükseltecegim limiti bu aralar işlerim yolunda gidiyor.
Birde Asus ile Msi arasında tartışılacak pek bir fark yok sanırım her ikisini tercih edebilirmiyim.
Biri 50c'ye kadar fanlafı çalıştırmıyor , diğeri twinFORCE diye adlandırdığı teknolojisini kullanıyor.

Birde kaç Watt Power supply olması gerekiyor.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Benim Amd' de tek kafamı karıştıran güç tüketimi biraz fazla olması çünkü amd alırsam Power supply ile güçlendirmek gerekecek buda ekstra bir masraf demek biraz daha bütçeyi zorlamam gerekecek.

GTX 750ti 350W güç kaynağıyla gayet güzel çalışıcaktır. Kartın zaten 60W tüketimi var. Nvidia'nın maxwell mimarisinin ilk örneğidir ve güçtüketimi/performans oranı çok yüksektir. Isınmaz, fanları sessiz çalışır.

PSU'nuzda 6 pinlik güç kablosu varsa PSU değiştirmenize gerek kalmaz R7 360 için. GTX 750Ti 50 watt güç tüketiyor ama R7 360 da daha yeni, neyse karar sizin Hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…