Celeron N2940 ile Windows 11 kullanmak

Mortis06

Kilopat
Katılım
24 Haziran 2018
Mesajlar
5.497
Çözümler
29
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 Ryzen 7 7735hs
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bugün sizlere 2015 yılında 600TL'ye aldığım, ardından geçtiğimiz yıl toplamda 8 GB RAM ve 240GB SSD yükseltmesi yaptığım Packard Bell easynote TG71-BM-050tk Celeron N2940 işlemcili patates bilgisayarımdaki Windows 11 performansını, kendi deneyimime göre artı - eksilerini ve sistem tüketim değerlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Aynı zamanda sizlerin şahsi deneyimini ön yargılar olmaksızın merak ediyorum. Masaüstü bilgisayarımda oyun oynadığım zamanlar dışında tüm işlerim için bu cihazı kullanmaktayım, bu sebepten resmi olarak desteklemeyen bir cihazda uzun süreli bir Windows 11 deneyimi elde edebildim. Beta sürecinde yükseltme ile geçtim sonrasında nihai sürüm ile sıfırdan kurulum yaptım. Bir blog yazarı olmadığım için varsa hatalar ve eksiklikler için kusura bakmayın.

Öncelikle belirtmeliyim ki birden fazla dosya ile çalışırken gerek mevcut ekranı bölme gerekse harici monitör ile çift ekran yapıldığı zaman daha efektif bir kullanıcı deneyim sunuyor olması beni Windows 11'e geçmek için ikna eden en önemli etmen oldu. Kendi tecrübemde cihazın Windows 10'a kıyasla daha akıcı bir hale geldiğini söyleyebilirim. Özellikle YouTube'da videoyu tam ekran yaparken ya da tam ekrandan çıkarken bu işlem 5-10 saniye sürüyordu, artık bu vakit kaybını yaşamıyorum. Cihaz daha hızlı açılıyor, daha hızlı kapanıyor. Günlük kullanımımda genel anlamda pozitif bir sonuç elde ettiğimi söyleyebilirim.

Elbette hiç mi sorunlu bir şeyler yok, tabii ki var. Öncelikle Türkçe desteği bazı noktalarda yetersiz, büyük Windows güncelleştirmeleri sonrasında bazı uyarı ekranlarında ciddi dil hataları ile karşılaştığım oldu ancak genellikle Windows Store üzerinden aynı gün Türkçe dil paketi için güncelleştirme verdiler. İkinci olarak ses düzeyi kısmında bulunan ses karıştırıcısı bölümünde bazen anlık olarak çalışan uygulamaları bilgisayarı yeniden başlatana kadar göremiyorsunuz (benim cihazım ile alakalı da olabilir), özellikle Online derse web tarayıcı üzerinden girip sesini buradan kısarsanız cihazı yeniden başlatana kadar bir daha geri açamayabilirsiniz 😂. Son olarak ise Google Chrome bazen stabilliğini kaybediyor, bir yere tıklayıp alt seçenekleri görmek istediğinizde tepki vermeyebiliyor ya da sayfanın belli bir kısmı tepkiselliğini kaybediyor. Ancak bunlar ile ara sıra karşılaşmam sebebi ile benim açımdam sorun teşkil etmediler.

Özellikle birçok kişi Windows tarafından önerilen sistem gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlarda nasıl bir performansı olduğunu, RAM ve işlemci tüketimini merak ediyor. Hem sistem boşta iken hem de Google Chrome ve Discord açık şekilde RAM ve işlemci tüketim miktarını paylaştım. Bilgisayarlarımda Windows kurulumu sonrasında Technopat'ın Windows 10 ile gelen uygulamalar nasıl kaldırılır? makalesi ile 'telefon eşitleyicisi' gibi benim için gereksiz uygulamaları kaldırdığım için RAM tüketimim bir miktar düşük olabilir.
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    102 KB · Görüntüleme: 63
  • 2.png
    2.png
    131,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı