Cemaat Yurdunda Dövülerek Öldürülen Çocuk

Sabah sabah sinirlerim bozuldu her sene aynı haberler geliyor, ben anlamıyorum neden çocuklarınızı okuldan alıp buralara gönderiyorsunuz? Evde alsın dini eğitim.
 
Sabah sabah sinirlerim bozuldu her sene aynı haberler geliyor, ben anlamıyorum neden çocuklarınızı okuldan alıp buralara gönderiyorsunuz? Evde alsın dini eğitim.

Bazı aileler gönderiyor. Babamın bir arkadaşı bu süleymancılardan. Oğlunu ortaokuldan beri süleymancılar yurdunda kaldırıyor. Arkadaşımda öyle. Ben 3 gün zor dayandım orada. Tek olayı oranın eğer üniversite okurken yurt bulamazsanız fiyatı uygun. Onun dışında zaten gidilecek yer değil. Başlarken komuşmuştuk benim memleket üniversiteye yakın (bandırma üniversitesinde okuyorum Bursa'da yaşıyorum) hafta sonları eve giderim diye konuştuk. İlk hafta söyledik hafta sonu dişçim var ve ehliyet teorik sınavım var diye söyledik. Neyse çarşamba günü haftalık dersim bitiyor zaten bende çıkayım erkenden eve gideyim dedim. Denediği lafı bırakmadı neredeyse aynı adam. Yok sen buradaki dini dersi önemsemiyorsun. Bizleri takmıyorsun. O zaman dersi sonra vereyim diyorum tamam diyor pazartesi geldiğinde yasini ezberle gel diyor. Şimdi akıl akıl gel bana takıl. Ki derslerinde kendi söyledikleri hep doğru bizim dediklerimiz yanlışmış gibi trip atıyor biz bir şey dediğimizde. 3 gün dayanabildim. Sonra KYK yedeklerdeydim. KYK çıkana kadar sırf bundan sebep Bursa'dan üniversiteye günübirlik otobüs ile gidip geldim. Sırf bunların yurdunda kalmamak için. Tabii yorgunluk vesaire derslere vakit bulamadım çok vizeler kötü geçti. E haliyle vize konuları eksik olunca finallerde etkileniyor. Misal lineer cebirden vizede 10 aldım matematik 18. finallerde bir tek lineer cebir açıklandı. KYK yurdunda hafta sonları evde çalıştım 60 aldım. Şimdi belki sırf vize sınavım yüzünden büte kalacağım.

Başka diyecek şey bulamıyorum.
 

Geri
Yukarı