Çerez uyarıları tacize dönüşmedi mi?

Avrupa Birliğinin saçma yasaları yüzünden böyle olması zorunlu.

Bir de internetteki bu anonim olma hayranlığı çıktı. Sanki kimsenin hiçbir şeyden haberi yokmuşcasına fakat çerezlerin ekranda yer kaplamasında sizlere hak veriyorum.
Çerez sistemi fena bir sistem değil. Zaten zorunlu olarak kabul etmemiz gereken çerezler var ve bana sorarsan internet deneyimini de geliştiren bir sistem. Ama isteğe bağlı olan pek çok çerez de var ve mümkün olduğunca onları reddediyorum. Gereksiz bilgi sağlamaya gerek yok. Bunun anonim olma hayranlığıyla da bir alakası olmadığını düşünüyorum, öyle bir takıntım yok çünkü zaten internete bağlı kaldığın her an anonim olması mümkün değil hiçbir standart kullanıcının.

Çerezleri reddettiğiniz zaman çerez tercihlerinizi hatırlayıp, size bir daha aynı soruyu sormayacak olan çerezi de reddetmiş oluyorsunuz
Yani bu bahsettiğim durum bile aslında çerezlerin o kadar da kötü olmadığını gösteriyor. Muhtemelen sizin sevmediğiniz şey 3. parti çerezler.

Yani örneğin bir siteye girip ayakkabı bakıyorsunuz, ardından Google sizin ayakkabı baktığınız hakkında veri toplayıp başka bir sitede size ayakkabı reklamı yapıyor.

Ancak bu ve bunun gibi amaçların dışında, oturum-açma tokeni gibi verileri depolayan çerezler bence bir sorun teşkil etmiyor.

Avrupa Birliğinin saçma yasaları yüzünden böyle olması zorunlu.
Tamam da ret seçeneklerini hatırlaması gerekir. Ret verdiğinde belli bir süre geçtikten sonra o siteyi tekrar ziyaret ettiğin zaman yeniden soruyor kabul etmen için. Ben zaten reddetmişim. Tekrar sormasına gerek yok yani.

Hocam nedenini söyledim, maalesef olmuyor öyle. Onu reddettiğinizde hatırlaması için de çerezlere ihtiyaç var

Ha belki IP üzerine yapılabilir, ama o da saçma olur. Çünkü herkesin sabit IP'si yok, ayrıca sunucuda ekstra veri yükü.

Çerezlerin site sahipleri için güzel yanlarından biri onlara depolama maliyetinin olmaması, veriler sizde depolanıyor.

Çerez kısmında düşüncelerinize katılıyorum.

O hatırlamasını sağlayan çerezlerin de süresi var, süresi dolmuştur. Çerez uyarılarından kurtulmanın tek yolu reklam engelleyici kullanmak.

Aslında şöyle bir şey yaygın olsa işlevsel olabilirdi. Bütün sitelere GET request kısmına nocookies ekleyelim.

Bir tane de eklenti yazalım, bütün adreslerin sonuna nocookies=true eklesin. Ancak bunu yaptığımızda bunu da destekleyecek sitelere ihtiyaç var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…