Bu konuyla ilgili aylardır hemen hemen her şeyi bildiğim, oynanmamış hatta bizzat aklımın kenarında bulunsun diye görsellerini aldığım şeyler hakkında konuşmak isterdim ama her iki taraf arasında konunun uzamasını istemediğim için Discord grubu ve Sosyal yönetiminin tavrı hakkında ayrıca yorumda bulunmamaya karar verdim. Grup içinde sadece "mizah" olduğundan hiç bahsedilmesin, durumu bilmeyenleri kandırmaya gerek yok. Grup içinde yönetimdekilere ana avrat sövmekten tutun, şu anda moderasyonda olan birisi ile birlikte (Acar değil) yönetimdeki 3 kişiye karşı söylenenleri biliyorum. Hatta yönetim içindeki tüm bilgilerin grubunuza sızdırıldığını da biliyorum. Her şeye rağmen görevimdeyken tarafsız olma konusundaki gayretimi hem
@Silinen üye hem de Nazım Paşa hatırlar belki. Grup içindekilere karşı özel bir düşmanlığım yok, özelden yaptığım konuşmalar ve sözlü uyarılar da bunu kanıtlar.
Konuya dönecek olursak aklıma gelen ilk soru şu oldu: Nazım Paşa'nın kendi eli ya da ağzı yok mu ki kendisinin Recep ve Ali'ye direkt ulaşabileceği bir sürü iletişim aracı varken kendisi adına konu açılıyor? Kendisinin "Bize Ulaşın" kısmından, iletişim numaralarından, sosyal medya hesaplarından ulaşabileceği kişiler varken ortalığı bu kadar ayağa kaldırmanın anlamı yok.
Biz gidersek Sosyal biter diyenlere şunu söyleyeyim: 5 binden fazla mesajı ve beğenisi olan, fakat şu anda aktif olmayan (silinmiş) hesaplar var. Öncekilerde de benzer şeyler söylendi, forum ise burada duruyor. Nazım Paşa'nın neden 1 yıl ceza aldığını "tahminen" açıklayıp yorumumu bitireyim.
Forum yönetim kadrosu tüm cezaları ceza şablonuna göre vermez çünkü her üyeyi aynı kefeye koymak bir süre sonra haksızlığa yol açmaya başlıyor. Örnek vermem gerekirse; uygunsuz üslup konusunda ağır küfreden biri ile argo kelime kullanana aynı cezanın verilmesi içlerinden birine haksızlık anlamına gelir. Benzer şekilde özelden uyarılarda bulunulduğu halde aynı şeyleri tekrarlayan ile, aynı hatayı ilk defa yapana da aynı ceza verilmez. Burada Nazım'ın hem hak ettiği hem de şanssızlığına denk geldiği bir durum söz konusu. Hak etmesinin nedeni pek çok defa sözlü olarak uyarıldığı halde grup ve mesaj sayısına olan güveninden dolayı benzer şeyleri tekrarlaması. Uyarıldığı halde hem Youtube hem de Sosyal içinde çok defa tekrarladığı bir konuda, aynı şeyi tekrar yapması yüzünden ağır ceza verildiği ortada. Görevim sırasında
@Anakin SkywaIker'ye özelden uyarıda bulunduğum bir konu oldu, eğer kurallarda olmayan, özveri göstererek yaptığım uyarıyı dikkate almasaydı vereceğim ceza tabi ki diğerlerine verdiğim gibi 1 günlük olmayacaktı. Aradaki fark; Megalaxy uyarıyı dinleyip hatasını düzeltmeye çalışma yoluna gitti, Nazım Paşa ise uyarıları göz ardı etme yoluna...
Nazım Paşa'nın şanssızlığı ise yaptığı o yorumlara haklı olarak en çok sinirlenecek kişinin denk gelmesi oldu. İncelemeleri beğenmemek sorun değil, sorun olan şey katılmasak da emek verilip zaman harcanmış bir çalışmaya haddi aşan şeyler söylemek.