Ceza Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki mesajına da ifaden söylüyorum, moderatörlük veya yöneticilik vezifesini alan çoğu kişide bazı değişimler ve ciddiyetçilik biniyor. Çünkü üzerine ciddi bir sorumluluk yüklüyor. Bu gayet normal. Bunu ancak bu mevkiye gelen kişiler anlayabilir, (yanlış anlama herhangi bir dışlama yapmıyorum).
Bahsettiği o değil, mevkiinin de etkisi ile fikirlerinizin de değiştiğinden bahsediyor. Sorumluluk ve ciddiyet nerden çıktı anlamadım.

Vay vay neler olmuş burada böyle, 4 senelik üye olarak ben de bir iki kelam edeyim. İlk okuduğumda çok şaşırdım, bir üye hem de 8k mesajı olan biri hakaret ve küfür olmadığı halde neden 1 yıl banlanır diye düşündüm. Lakin sonra işin iç yüzü ortaya çıktı, bu kişi maalesef uzun zamandır yönetimin dizginlemeye çalıştığı bir kişiymiş. Yani aslında bu ceza geliyorum demiş bir yerde.
Yönetimin verdiği ceza bir yerde haklı olsada özellikle Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün zaman zaman "beğenmeyene kapı orada" söylemleri beni çok rahatsız ediyor.
İşi siyasete kesinlikle dökmek istemiyorum ama Recep Baltaş'a sorulsa yüzde yüz ihtimalle bizi yönetenlerin medyayı susturduğunu, eleştiri kabul etmediklerini, hatta açıkça "ananı da al git" bile diyebildiklerini, bu durumun da kabul edilemez bir otoriter anlayış olduğunu söyler. Yıllardır takipteyim Recep Baltaş'ı, kendisinin siyasetçiler ve hayat hakkında ki görüşünü az çok tahmin edebiliyorum (blog'da ki yazılarınıda unutmayalım). Peki sevgili @Recep Baltaş o eleştirdiğiniz siyasetçilerden ne farkı var sizin bu Nazim Paşa olayında olduğu gibi zaman zaman ortaya çıkan "beğenmeyene kapı orada" anlayışınızın?
Siyasi amaçla yazılan bir yorum değildir bu sadece burada bir çelişki var.
Gerçekten ama gerçekten "istemeyen gider, ben eleştiri kabul etmem" mantığı sizi bir yerlere ulaştırmaz. Youtube videolarınızın izlenme sayılarına bakın yıldan yıla artacağı yere ya sabit kalıyor ya azalıyor neden ? İnsanların şikayetlerini dikkate alacağınız yerde senelerdir "bizim kurallarımız bu, beğenmeyene kapı orada" diyorsunuz çünkü.

Ben forumda çok takılan biriyim fakat pek konu açmam. Bunun en büyük sebebi ise bir kaç defa ceza almam. Bilgilendirici bir konu açacaksam bile uzun olduğundan dolayı yapacağım yanlışlardan dolayı ceza yemek istemediğimden konu açmaktan çoğu kez vazgeçerim. Burada yaşanan olaya gelince. Öncelikle eleştiri usulüne göre yapılmalıdır. Kötü şeyleri eleştirirken aynı zamanda bu kötü şeyleri nasıl düzeltileceği hakkında bilgi de verilmelidir. Ve aynı zamanda yapılan iyi işleri de söylemeden geçmemesi gerekmektedir. Bakın mesela bir eleştiri yapalım. Technopat adlı forum sitesinde Türkçe'ye çok önem veriliyor. Bundan dolayı ben şahsen konu açmak istemiyorum. Çünkü her konu açtığımda iki üç defa sayfayı yeniliyorum. Sağ altta moderatör düzenlemiş ibaresini görüp ban yemediğime seviniyorum. Elbette bazen de ban yediğim zamanlarda oldu. Özellikle Technopat adlı sitenin alan adının Türkçe diline yakışır olmaması ve aynı zamanda üyelerin Türkçe sınavına giriyormuş gibi bir öğretmen edasıyla üyeleri banlamasını anlamıyorum. Ama elbette bu forumun sevdiğim yanı ise herhangi bir sorun yaşadığınızda diğer forumlara oranla daha hızlı cevap alabiliyorsunuz. Bu sayede sorununuz kısa sürede çözüme ulaşıyor. Peki bu sorunlar karşısında ne yapmak gerek? Bana kalırsa Türkçe yazım yanlışlarına biraz daha ılımlı yaklaşılmalı. Tabi ki şöyle bir yazı yazan " qarde$im benim" kişiler gerekli uyarıyı almalıdırlar. Elbette sizlerde bu şikayetler nedeniyle ban sürelerini azalttınız. Lakin dediğim gibi bana kalırsa bu tür şeylerin peşine düşmek tabiri caizse millet uzaya çıkarken bizim uğraştığımız şeylere bakın lafına benziyor. Diğer üye hakkında ise doğru eleştiri yapsaydı eğer eleştiri sayılırdı. Fakat bir yıl ban yemesi biraz abartı olmuş. Belki düşürülebilir fakat eleştiriyi doğru yapmayı geçtim geçmişte olanlar yüzünden de bir sinirle bu kadar uzun süre banlanmış olabilir. Yönetim ise biraz olaylara sert yaklaşıyor. Fakat işin içinde bir hata varsa kabul ediyorlar. Mesela en basitinden @Oreki arkadaşımız yanlış ceza almış. Bunun üzerine konu açmış ve @MF yöneticimiz bir hata yaptıklarını kabul etmiş. Saadete gelirsek bunlarla uğraşmayalım arkadaşlar gelin geleceğe bakalım. Kendimizi nasıl geliştiririz diye uğraşalım iki üç üye eleştiri bilmeden yorum yaptı diye dert edinmeyelim. Üyelere gelirsek. Bazı üyeler o kadar doyumsuz oluyor ki. Ben geçmişte forum sitesi açmış ve moderatörlüğü yapmış biri olarak söylüyorum. Mesela en basitinden geçen gün bir moderatör biri konuyu yanlış yere açtığı ve yazım yanlışı kullandığı için kızıyordu. Fakat eleştiri yaparken kendisi de yanlış yapmıştı. Geçtim gitti. Niye şikayet edeyim? Neden uğraşayım? Üstelik bana iki defa ceza vermesine rağmen. Konular açılıyor. Konu başlığında " Neden bilgisayarım ramleri çalışmıyor" Konu içeriği " Arkadaşlar benim bilgisayarım var ramleri çalışmıyor" Birde cevap gelmeyince flood yapılıyor. Şimdi siz olsanız ne yaparsınız. Yani üyelerde de hiç suç yokmuş gibi davranmak biraz sıkıntı arkadaşlar. Her iki tarafta da sorun var. Nazım paşa denilen arkadaşın banlanması sadece bir kıvılcımdı. Gerisi zaten bu konu altında içinden geçenleri söyleyen kızgın yöneticiler ve kızgın üyeler. Biraz uzattım kusura bakmayın. Umarım demek istediklerimi yanlış anlamazsınız.

Hususan Paşa'nın yaptığı densizlik bir tarafa şu hususu belirtmek isterim, Ali Bey. Sosyal kullanıcısı, en başta bir internet kullanıcısıdır. Heyetiniz kullanıcıların internet kullanımına müdahale edemez.

Yalnızca Sosyal'deki hareketler dökümü ile ilgilenebilirler. Discord üyeliği Sosyal kullanımı ile bağdaştırılamaz.

Discord üyeliği bir internet kullanımı meselesidir. Paşa hiçbir zaman bu noktayı suistimal etmemiştir. İnanın bana server'da güçlü bir mizahtan fazlası yok.

Server'daki sohbetin forumda bir klan kültürüne sebebiyet vermediğini en başta ben sizlere bildirmek isterim.

Bu, bu konuya yazdığım son yorum. Nitekim daha fazla baş ağrıtmak istemiyorum, zaten yoğunsunuz. Tüm Technopat ailesine esenlikler dilerim.

Bu konuyla ilgili aylardır hemen hemen her şeyi bildiğim, oynanmamış hatta bizzat aklımın kenarında bulunsun diye görsellerini aldığım şeyler hakkında konuşmak isterdim ama her iki taraf arasında konunun uzamasını istemediğim için Discord grubu ve Sosyal yönetiminin tavrı hakkında ayrıca yorumda bulunmamaya karar verdim. Grup içinde sadece "mizah" olduğundan hiç bahsedilmesin, durumu bilmeyenleri kandırmaya gerek yok. Grup içinde yönetimdekilere ana avrat sövmekten tutun, şu anda moderasyonda olan birisi ile birlikte (Acar değil) yönetimdeki 3 kişiye karşı söylenenleri biliyorum. Hatta yönetim içindeki tüm bilgilerin grubunuza sızdırıldığını da biliyorum. Her şeye rağmen görevimdeyken tarafsız olma konusundaki gayretimi hem @Silinen üye hem de Nazım Paşa hatırlar belki. Grup içindekilere karşı özel bir düşmanlığım yok, özelden yaptığım konuşmalar ve sözlü uyarılar da bunu kanıtlar.

Konuya dönecek olursak aklıma gelen ilk soru şu oldu: Nazım Paşa'nın kendi eli ya da ağzı yok mu ki kendisinin Recep ve Ali'ye direkt ulaşabileceği bir sürü iletişim aracı varken kendisi adına konu açılıyor? Kendisinin "Bize Ulaşın" kısmından, iletişim numaralarından, sosyal medya hesaplarından ulaşabileceği kişiler varken ortalığı bu kadar ayağa kaldırmanın anlamı yok.

Biz gidersek Sosyal biter diyenlere şunu söyleyeyim: 5 binden fazla mesajı ve beğenisi olan, fakat şu anda aktif olmayan (silinmiş) hesaplar var. Öncekilerde de benzer şeyler söylendi, forum ise burada duruyor. Nazım Paşa'nın neden 1 yıl ceza aldığını "tahminen" açıklayıp yorumumu bitireyim.

Forum yönetim kadrosu tüm cezaları ceza şablonuna göre vermez çünkü her üyeyi aynı kefeye koymak bir süre sonra haksızlığa yol açmaya başlıyor. Örnek vermem gerekirse; uygunsuz üslup konusunda ağır küfreden biri ile argo kelime kullanana aynı cezanın verilmesi içlerinden birine haksızlık anlamına gelir. Benzer şekilde özelden uyarılarda bulunulduğu halde aynı şeyleri tekrarlayan ile, aynı hatayı ilk defa yapana da aynı ceza verilmez. Burada Nazım'ın hem hak ettiği hem de şanssızlığına denk geldiği bir durum söz konusu. Hak etmesinin nedeni pek çok defa sözlü olarak uyarıldığı halde grup ve mesaj sayısına olan güveninden dolayı benzer şeyleri tekrarlaması. Uyarıldığı halde hem Youtube hem de Sosyal içinde çok defa tekrarladığı bir konuda, aynı şeyi tekrar yapması yüzünden ağır ceza verildiği ortada. Görevim sırasında @Anakin SkywaIker'ye özelden uyarıda bulunduğum bir konu oldu, eğer kurallarda olmayan, özveri göstererek yaptığım uyarıyı dikkate almasaydı vereceğim ceza tabi ki diğerlerine verdiğim gibi 1 günlük olmayacaktı. Aradaki fark; Megalaxy uyarıyı dinleyip hatasını düzeltmeye çalışma yoluna gitti, Nazım Paşa ise uyarıları göz ardı etme yoluna...

Nazım Paşa'nın şanssızlığı ise yaptığı o yorumlara haklı olarak en çok sinirlenecek kişinin denk gelmesi oldu. İncelemeleri beğenmemek sorun değil, sorun olan şey katılmasak da emek verilip zaman harcanmış bir çalışmaya haddi aşan şeyler söylemek.

Son düzenleme:
Bu konuyla ilgili aylardır hemen hemen her şeyi bildiğim, oynanmamış hatta bizzat aklımın kenarında bulunsun diye görsellerini aldığım şeyler hakkında konuşmak isterdim ama her iki taraf arasında konunun uzamasını istemediğim için Discord grubu ve Sosyal yönetiminin tavrı hakkında ayrıca yorumda bulunmamaya karar verdim. Grup içinde sadece "mizah" olduğundan hiç bahsedilmesin, durumu bilmeyenleri kandırmaya gerek yok. Grup içinde yönetimdekilere ana avrat sövmekten tutun, şu anda moderasyonda olan birisi ile birlikte (Acar değil) yönetimdeki 3 kişiye karşı söylenenleri biliyorum. Hatta yönetim içindeki tüm bilgilerin grubunuza sızdırıldığını da biliyorum. Her şeye rağmen görevimdeyken tarafsız olma konusundaki gayretimi hem @Silinen üye hem de Nazım Paşa hatırlar belki. Grup içindekilere karşı özel bir düşmanlığım yok, özelden yaptığım konuşmalar ve sözlü uyarılar da bunu kanıtlar.

Konuya dönecek olursak aklıma gelen ilk soru şu oldu: Nazım Paşa'nın kendi eli ya da ağzı yok mu ki kendisinin Recep ve Ali'ye direkt ulaşabileceği bir sürü iletişim aracı varken kendisi adına konu açılıyor? Kendisinin "Bize Ulaşın" kısmından, iletişim numaralarından, sosyal medya hesaplarından ulaşabileceği kişiler varken ortalığı bu kadar ayağa kaldırmanın anlamı yok.

Biz gidersek Sosyal biter diyenlere şunu söyleyeyim: 5 binden fazla mesajı ve beğenisi olan, fakat şu anda aktif olmayan (silinmiş) hesaplar var. Öncekilerde de benzer şeyler söylendi, forum ise burada duruyor. Nazım Paşa'nın neden 1 yıl ceza aldığını "tahminen" açıklayıp yorumumu bitireyim.

Forum yönetim kadrosu tüm cezaları ceza şablonuna göre vermez çünkü her üyeyi aynı kefeye koymak bir süre sonra haksızlığa yol açmaya başlıyor. Örnek vermem gerekirse; uygunsuz üslup konusunda ağır küfreden biri ile argo kelime kullanana aynı cezanın verilmesi içlerinden birine haksızlık anlamına gelir. Benzer şekilde özelden uyarılarda bulunulduğu halde aynı şeyleri tekrarlayan ile, aynı hatayı ilk defa yapana da aynı ceza verilmez. Burada Nazım'ın hem hak ettiği hem de şanssızlığına denk geldiği bir durum söz konusu. Hak etmesinin nedeni pek çok defa sözlü olarak uyarıldığı halde grup ve mesaj sayısına olan güveninden dolayı benzer şeyleri tekrarlaması. Uyarıldığı halde hem Youtube hem de Sosyal içinde çok defa tekrarladığı bir konuda, aynı şeyi tekrar yapması yüzünden ağır ceza verildiği ortada. Görevim sırasında @Anakin SkywaIker'ye özelden uyarıda bulunduğum bir konu oldu, eğer kurallarda olmayan, özveri göstererek yaptığım uyarıyı dikkate almasaydı vereceğim ceza tabi ki diğerlerine verdiğim gibi 1 günlük olmayacaktı. Aradaki fark; Megalaxy uyarıyı dinleyip hatasını düzeltmeye çalışma yoluna gitti, Nazım Paşa ise uyarıları göz ardı etme yoluna...

Nazım Paşa'nın şanssızlığı ise yaptığı o yorumlara haklı olarak en çok sinirlenecek kişinin denk gelmesi oldu. İncelemeleri beğenmemek sorun değil, sorun olan şey katılmasak da emek verilip zaman harcanmış bir çalışmaya haddi aşan şeyler söylemek.
Şu bahsi geçen grubun linkini alabilir miyim ben de? Öyle şeylere vesile oldu ki bir de kendi kulaklarımla duymak istiyorum konuşulanları.

Nazım Paşa konusunu demiyorum ben sadece, başka neler dönüyor, kimler var o grupta onu merak ettim. Resmi bir grup değil zaten anladığım kadarıyla, ben gruba girdikten sonra düzenlersin mesajı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı