Ceza süreleri sizce nasıl?

Ceza süreleri uzatılmalı mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    132
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yararsız Üye

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7.528
Makaleler
10
Çözümler
9
Bu konuyu açma nedenim aslında hem yönetim hem kendim hem de diğer üyelerle ilgili olan bir şikayetimdir. Geçmişte ceza süreleri en kısa 1 günden başlıyor ve daha kısa bir tekrar periyordunda bu süreler önce hafta sonra ay en son da yıl olarak veriliyordu. Bunun iyi tarafı neydi? Üyeler ceza almayı ciddi bir sorun olarak gördükleri için kendilerine daha dikkat etmek zorunda kalıyorlardı.

Kendimle ilgili şikayetim de bu yönde çünkü sadece diğer üyeler için değil, eski ve moderasyon görevlerinde bulunmuş bir üye olarak kendim de bu kısa ceza sürelerinden dolayı daha kolay kural dışına çıkmakta bir sorun görmüyorum. Eski ceza sürelerinde 2 cezam varken yeni ceza sürelerinde sırf o anda içimde kalmasın diyerek bile bile söylediğim ya da 1 saatlik işim varken ceza alayım da bakma gereği duymayayım diyerek aldığım 8-9 ceza mevcut.

Bana göre hepsi için olmasa da bazı kural dışı aktivitelerde ceza sürelerinin uzatılması şart çünkü bu kuralları bilerek çiğneyen üyeler için 1 saatlik cezalar caydırıcı değil. Uygunsuz üslup cezası kesinlikle "en az" 1 güne çıkarılmalı çünkü bu kuralı bilerek çiğneyen bir kişinin 1 saat sonra dönüp saydırmaya devam edebileceğini bilmesi ile en az 1 gün boyunca konudan uzak kalıp başkaları tarafından linç edilirken seyirci kalacağını bilmesi aynı şey değil.

En azından uygunsuz üslup kuralını çiğneyenler için cezanın artırılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum.
 
Geçen gün 1 günlük gereksiz mesaj cezası yedim. Nedenini sorunca korsan önermekten dediler. Ama ben Kaspersky Full ücretsiz sürüm linki vermiştim. Sonra bir daha raporladım bu korsan değil diye. Bu sefer gereksiz mesaj attınız dediler. Sonra bir daha raporladım hangisi diye. En son da bir moderatör cezanız gereksiz mesaj cezasıdır dedi ve olay bitti. Fakat cezam bu rapor olaylarından sonra 3 güne çıkarıldı. Bence kısaltılmalı bile.

Adsız.png
 
Açıkçası yazım yanlışı olan mesajı alıntıladım diye 1 gün uyarı yemek istemezdim. Ceza süresinin en az 1 saat olması iyi bir şey bence, 1 gün gerçekten uzun bir süre çünkü.

Uygunsuz üslup konusunda sonuna kadar katılıyorum. Hatta 1 günden daha uzun bir ceza verilse karşı çıkmam. Özellikle kibar bir dille yaklaşmama rağmen üslubunu düzeltmeyen elemanların sınırsız banlanmasına hiç üzülmezdim.
 
1 saat caydırıcı değil, 1 gün de çok acımasız. 6 saatte el sıkışılabilir.

Yazım kurallarında 1 saat kalabilir ama uygunsuz üslup cezası 1 güne çıkarılabilir. Bu cezayı ufak bir tartışmadan yiyince de 1 gün koyuyor.

Benim moderatörlük dönemimde forum daha olgundu, cezaların sertliğiyle alakalı bence. Şu an cezalar hafifleyince gevşeklik arttı, kalitesiz üyelerin artmasıyla bu daha fazla gözümüze batmaya başladı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı