Ceza süreleri sizce nasıl?

Ceza süreleri uzatılmalı mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    132
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@AREMY mesajındaki hatalar için 1 saat değil, müebbet verilse haklı bulurum moderatörü. :D ayrıca yazım kuralları bellidir, yazılı kurallardır. Konuştuğun şiveyle bir alakası yok.

Bende onu diyorum mesajımda hata olabilir bu normal bir şey ben sırf nokta büyük harften bayağı bir yan yemişimdir veya 1'den çok cümleyi tek cümle gibi yazmaktan nokta büyük harf denetimini yapıp atıyorum yine de ban yiyorum.
2. el yasaklarının %90'ının boş yasaklar olduğunu düşünüyorum, ayrıca uygunsuz üslup hariç cezaların uzatılması gerektiğini de düşünmüyorum. Düzenlerken unutulan bir büyük harf için 6-12-24 saat ban yemek hiç mantıklı değil.
+1
 
Çok ceza alan biri olarak bazen cezaların haksız olduğunu düşünüyorum mesela ben birkaç kere soru işareti koymadığım için ceza yedim fakat ben mesaj göndermeden önce düzelti kullanırım ve Microsoft editor uzantısını kullanırım ben o cezalarda da düzelti kullanmıştım onu düzeltmemiş bu Technopat'in sorunu ve Microsoft editor de bir şey demedi bu uzantının suçu.
Bilmeyenler için Microsoft editor:Edge mağazasından eklenebilen(sadece Edge ye) yazım yanlışlarını kontrol eden bir uzantı.

1611337876186.png
 
Bazı kurallar için düşünülebilir. Mesela uygunsuz üslup cezasına 1 gün yetersiz kalabilir. Ama yazım yanlışı olan mesajı alıntılamak tam kıvamında.
 
@AREMY yazı dilinde şive ne alaka? Sen Ankara'lı ağzınla gardaş de eyvallah da, burada kardeş yazmak zor olmamalı.

Resmi bir yazı yazsanız, mesela tutanak olabilir, iş için mail olabilir, böyle mi yazacaksınız?

Hayır şive örnek olarak söyledim adam 1 büyük harf unutsa belli süre ban de da birleşik yazsa ban adam zaten yardım istiyor burada acele ile bir de orada ha şurada de da ayrı yazmamışım diye düzeltcek mi veya adam acil işi var ben mesela hızlıca noktasız ve büyük harfe dikkat etmeden yazıyorum atmadan önce nokta büyük harf denetimi yapıyorum şaaaak ban ben buna kızıyorum gardaş yerine kardeş yazması zor olmaz en ufak bir hatada ban olması ve sitenin düzeltmesinden çıkan hatanın bize patlaması sorun şive dediğim gibi örnek bu sitede şive yapan görmedim aklıma şive geldi şive dedim.
 
Bazı yasaklar arttırılmalı bazıları düşürülmeli. "Fiyatı biraz daha düşük yazarsan satman daha kolay olur" dediğim için 1 ay ceza yemiştim 2. el bölümünden.
2bin liralık Laptopu 6bin liraya koyan bir arkadaşa durumu anlattığım için 1 aylık ceza almıştım. Bugün bitti.
 
Öyle bir şey yok. Size takan bir mod bomboş bir sebepten dolayı (mesela tehdit) 3 ay size tekmeyi vurabilir :)

Yakın bir arkadaş yedi de, ben de ondan biliyorum işte...
Öyle bir durumla bir keresinde karşılaşmıştım. Ben eski konuları raporluyordum, bundan canı sıkılan bir moderatör bana rapor sistemini meşgul etmeyin cezası vermişti. Bununla da yetinmeyip eski mesajlarımdaki hataları bulup 2 tane fazladan ceza vermişti. Tabii bu durumu raporla sorunca da moderatör, bir yanlışlık olmuş (!) deyip cezaları kaldırmıştı.

Ek Açıklama 2021-01-22 204109.png
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı