Chaotic-AUR guvenilir mi?

Kernelginar

Kilopat
Moderatör
Makaleler
14
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: Lenovo V14-ADA
İşlemci: AMD Ryzen 3 3250u
Ekran kartı: Vega 3
RAM: 4 + 8 GB 2400 MHz Laptop
Dahili Depolama: WDC PC SN730 256 GB / Samsung SATA SSD 870 EVO 250 GB
Meslek
Öğrenci
Güvenilir olduğu kısmı tartışmalı. Burada AUR paketlerinin derlenip binary halleri yükleniyor. Bu sayede normal bir pacman paketi yükler gibi yüklüyorsunuz.

Paketlerin PKGBUILD dosyalarına bakabilirsiniz emin olmak adına.

KS
KS
EldrithcWraith

EldrithcWraith

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Güvenilir olduğu kısmı tartışmalı. Burada AUR paketlerinin derlenip binary halleri yükleniyor. Bu sayede normal bir pacman paketi yükler gibi yüklüyorsunuz.

Hocam siz kullanıyor muydunuz? Açıkçası pacman fazla kullanmadım ve pacman ile kurarken nasıl PKGBUILD dosyasına bakacağım?

Hocam cidden güvenemedim, nasıl kaldırabilirim? Kurduğum paketler gider mi?

1675936410809.png

Bir de tanımadığım insanların değişik keyleri falan çıkıyor bunlar sorun olur mu? Pacman-key --list-keys komutunu verdim, daha sonra da Garuda Linux ve chaotic-AUR olanları sildim. Bir de etc/pacman.conf'i editleyip daha sonra da pacman-key --init, --populate yaptım. Silinmiştir herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kernelginar

Kilopat
Moderatör
Makaleler
14
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Meslek
Öğrenci
Hocam siz kullanıyor muydunuz? Açıkçası pacman fazla kullanmadım ve pacman ile kurarken nasıl PKGBUILD dosyasına bakacağım?

Evet kullanıyorum. PKGBUILD dosyalarına AUR üzerinden bakabilirsiniz. Oradaki paketleri derleyip sunuyorlardır.
AUR'a ne kadar güveniyorsanız Chaotic-AUR'a da o kadar güvenebilirsiniz.

Hocam cidden güvenemedim, nasıl kaldırabilirim? Kurduğum paketler gider mi?

1675936410809.png

Bir de tanımadığım insanların değişik keyleri falan çıkıyor bunlar sorun olur mu? Pacman-key --list-keys komutunu verdim, daha sonra da Garuda Linux ve chaotic-AUR olanları sildim. Bir de etc/pacman.conf'i editleyip daha sonra da pacman-key --init, --populate yaptım. Silinmiştir herhalde.

Chaotic-AUR reposunu kaldırsanız yeter.

KS
KS
EldrithcWraith

EldrithcWraith

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Pkgbuild dosyaları paylaşılıyor, güvenme sıkıntısı yaşadığın paketlerde bakabilirsin pkgbuilde.
Kaldırdım hocam, yine de teşekkür ederim.

@Kernelginar
@slorixsh
Hocalarım yine düştüm bi bataklığa, davinci resolve kurmaya çalışıyorum ama çok yavaş derleniyor. Chaotic-AUR'u tekrar kurmaya karar verdim ama nasıl PKGBUILD dosyasının güvenliğini teyit edeceğim?

PKGBUILD - aur.git - AUR Package Repositories mesela bu, nasıl kontrol edebilirim?

Son düzenleme:

Kernelginar

Kilopat
Moderatör
Makaleler
14
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Meslek
Öğrenci
Kaldırdım hocam, yine de teşekkür ederim.

@Kernelginar
@slorixsh
Hocalarım yine düştüm bir bataklığa, DaVinci Resolve kurmaya çalışıyorum ama çok yavaş derleniyor. Chaotic-AUR'u tekrar kurmaya karar verdim ama nasıl PKGBUILD dosyasının güvenliğini teyit edeceğim?

PKGBUILD - aur.git - AUR Package Repositories mesela bu, nasıl kontrol edebilirim?

Bash Script bilmeniz gerek. Bu sayede işlem sırasında hangi adımların uygulandığını görebilirsiniz.
Ayrıca dosyaların çekildiği kaynaklara bakabilirsiniz.

KS
KS
EldrithcWraith

EldrithcWraith

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Bash Script bilmeniz gerek. Bu sayede işlem sırasında hangi adımların uygulandığını görebilirsiniz.
Ayrıca dosyaların çekildiği kaynaklara bakabilirsiniz.

Anladım. Bir de PKGBUILD dosyasında squashfsroot diye bir şey gördüm, root falan diyor hocam bir sıkıntısı olur mu?

Kernelginar

Kilopat
Moderatör
Makaleler
14
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Meslek
Öğrenci
Anladım. Bir de PKGBUILD dosyasında squashfsroot diye bir şey gördüm, root falan diyor hocam bir sıkıntısı olur mu?

squashfsroot, bildiğim kadarıyla ISO, IMG gibi dosyalarla ilgili ve düzenleme yapmaya yarıyor. Sorun teşkil etmez, güvenilir bir paket.

Yukarı