ChatGPT gizli sohbetleri kaydediyor mu?

Local yapay zekaları eğitmek zordur. Dediğiniz şey NPU'dur. Yapay zekaya ait bir işlemci. Sunucudaki GPT'nin aksine o bileşende bulunur. Dolayısıyla internetsiz kullanılabilir. Çoğu bilgisayar ve telefonlarda artık kullanılıyor. iOS'da bununla alakalı gelişimler gösteriyor.
Evet bahsettiğiniz gibi. Örneğin, pinokio + open webui kurulumu ile kullandığı bilgisayara göre desteklenen yapay zeka modelini indirip kurulabilir ve tamamen çevrim dışı kullanılabilir. Böylece görünüm olarak da chatgpt benzeri bir görünüm elde edilir. Deepseek, llama v.s kullanılabilir. İlla bu programlar gerekmez farklı program veya farklı yollarıda var. İsterse sabit ip gerekmeden bunu bir alanadına bağlayarak internet erişimi olan heryerden de kullanabilir. Veriler yine bilgisayarında kalır.

Benim acaba sunucuya kayıt ediliyormu diye kaygılarım olsa böyle yapardım muhtemelen.

Evet bahsettiğiniz gibi. Örneğin, pinokio + open webui kurulumu ile kullandığı bilgisayara göre desteklenen yapay zeka modelini indirip kurulabilir ve tamamen çevrim dışı kullanılabilir. Böylece görünüm olarak da chatgpt benzeri bir görünüm elde edilir. Deepseek, llama v.s kullanılabilir. İlla bu programlar gerekmez farklı program veya farklı yollarıda var. İsterse sabit ip gerekmeden bunu bir alanadına bağlayarak internet erişimi olan heryerden de kullanabilir. Veriler yine bilgisayarında kalır.

Benim acaba sunucuya kayıt ediliyormu diye kaygılarım olsa böyle yapardım muhtemelen.
Açıkçası yasadışı bir şey yapmadığımız veya kaçak birisi olmadığımız sürece bu tür kaygılara gerek yok. Bu bilgiler doğrudan satılmıyor veya adamın biri istediğinde tek tek sohbeti okumuyor. Mahkemelerde delil olarak kullanılması iyi bir şey bu adamın yakın zamanda birini öldüreceği ve bunun için yapay zekadan yardım aldığını düşünürsek açığa çıkarması iyi bir şey olur. Doğrudan bize bir zararı yok bu verilerin. Google ve Meta yıllarca satıyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı