Chest Press ve Shoulder Press gibi zor hareketler nasıl yapılır?

kaganaltug

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Cümleten selamlar. Geçen gün kilo vermek için bir fitness salonuna yazıldım. Daha önce hiç salona gitmediğimi belirttim ve hoca söyle bir planlama yaptı.

1.gün: Lat pulldown, seated row, chest press, dec chest press, shoulder press, scott curl machine ve pushdown 3 set ve her set 15 tekrar.

2.gün: Leg ex, lungee, leg curl, leg press 3 set her set 12 tekrar, 3 set mekik ve 3 set leg raise bu iki hareket de her set 20 tekrar.

Ancak bu beni çok zorluyor özellikle chest press, dec chest press ve shoulder press. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu hareketleri nasıl yapmalıyım?

Cümleten selamlar. Geçen gün kilo vermek için bir fitness salonuna yazıldım. Daha önce hiç salona gitmediğimi belirttim ve hoca söyle bir planlama yaptı.

1.gün: Lat pulldown, seated row, chest press, dec chest press, shoulder press, scott curl machine ve pushdown 3 set ve her set 15 tekrar.

2.gün: Leg ex, lungee, leg curl, leg press 3 set her set 12 tekrar, 3 set mekik ve 3 set leg raise bu iki hareket de her set 20 tekrar.

Ancak bu beni çok zorluyor özellikle chest press, dec chest press ve shoulder press. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu hareketleri nasıl yapmalıyım?

Decline chest press yapma onun yerine incline yap. Üst göğsü çalıştırıyor ve göğsü büyük gösteren üst göğüstür decline göğüs hareketleri boş iş açısı da saçma ve rahat değil.. Eğer dumbellı almakta kaldırmakta vs zorlanıyorsan Incline Smith Machine Bench Press yap bence daha iyi bir alternatif. 3 setten devam edebilirsin ama 15 gibi tekrarlara çıkmana gerek yok. 10-12 tekrar yap. Çok kolay ağırlık olmasın, zorlan.

Decline chest press yapma onun yerine incline yap. Üst göğsü çalıştırıyor ve göğsü büyük gösteren üst göğüstür decline göğüs hareketleri boş iş açısı da saçma ve rahat değil. Eğer dumbellı almakta kaldırmakta vs zorlanıyorsan Incline Smith Machine Bench Press yap bence daha iyi bir alternatif. 3 setten devam edebilirsin ama 15 gibi tekrarlara çıkmana gerek yok. 10-12 tekrar yap. Çok kolay ağırlık olmasın, zorlan.

Peki hocam sizce bu listeyi nasıl kolaylaştırabilirim bana hareketleri fazla ve zor geliyor? Günde 40 dakika 6 kmh koşu ve 20 dakika bisiklet de var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı