Chipset Soğutucusu Çalışmıyor/Ne İşe Yarar ?

Tombuldore

Hectopat
Daha fazla  
MSI Dragon Center'a göz atarken anakartımdaki Chipset fanının 0 RPM olduğunu, çalışmadığını farkettim.
1589209829090.png

Başta sıcaklığa göre otomatik açılıyor vb. sanıyorum ve önemsemedim.

1589209870791.png

Görseldeki ''Silence Mode'' ve ''Balance Mode'' ayarlarında çalışmıyor fakat diğer iki modda ise (Boost ve Manual) küçücük olmasına rağmen çok ses çıkaracak şekilde 3600 RPM'lere çıkıyor.
Aşağıda manuel ayarlamak istersem BIOS'tan ayarlamam gerektiğini söylüyor. Bunu çok ses çıkarmayacak, kafi bir şekilde ayarlamalı mıyım ?
Ve de:
Bu fanın asıl amacı ve işlevi nedir? Chipseti soğutmasının nedeni nedir ? Kapalı kalırsa bir sorun olur mu ?

cs.png

X570 anakart kullanıyorsan çipset pasif soğutulamayacak kadar ısındığı için fan koydular.
MSI bu fanları çalıştırmamak için çok efor sarfediyor. Yani çalıştırmayabilirsiniz. Zaten yüksek sıcaklıkta kendisi çalışacaktır. Ben kullandığım süreden beri hiç görmedim çalıştığını.
@FalconPolat Anakartım MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI

@Jang Geum'un Danji Yemeği Ben de henüz hiç otomatik olarak çalıştığını görmedim. Ki yüksek ayarlarda AAA oyunlar oynadığımda da çalışmadı. Belki de oyun haricinde farklı durumlarda çalışıyordur onu da bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı