Chipset sürücüleri nasıl tamamen kaldırılır?

felix.voir

Picopat
Katılım
13 Kasım 2020
Mesajlar
268
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Müzik prodüktörü
Selamlar herkese oyunlarda mouse takılma problemi yaşıyorum. Oyunda herhangi bir takılma veya sistem aşırı yüklenmesi yok sadece mouse takılıp 10 saniye kadar öyle kalıyor. 2 farklı mouse ile denedim pillerini değiştirdim USB girişlerini farklı denedim ama sanırım problem sürücülerde. Chipset sürücülerini tamamen kaldırıp temiz kurulum nasıl yapabilirim?

ASUS ROG STRIX B550-F Wi-Fi.
 
Chipset sürümünüz nedir şu an? Anakart sitesinden mi yüklediniz? Bu problemler genelden anakart sitesinden indirme yapınca yaşanıyor.

Chipset sürücüsünü buradan yükleyin. Kurulum esnasında eski sürüm otomatik olarak kalkacak.
 
Son düzenleme:
Chipset sürücülerini DDU ile kaldıramazsınız. DDU şu an sadece ekran kartı ve ses sürücülerini kaldırabiliyor.

SATA ve chipset sürücülerini tamamen kaldıramazsınız.
Kaldırabilirsiniz. Arkadaş Windows'un kendi tanımladığı sürücünün üstüne üreticinin yeni sürücüsünü kurmuş, kurduğunu gayet kaldırabilir.

Sürücüleri ayrıca kurduğunuz zaman genellikle kaldır menüsünden kaldırabilirsiniz. Alternatif olarak Revo Uninstaller gibi uygulamalar çöplerini de kaldırmakta başarılı oluyorlar.

Örneğin AMD çipset sürücüsünü kurduğunuz zaman Windows'un stock AHCI sürücüsü "Standart AHCI SATA Controller" yerine "AMD SATA Controller" oluyor. Aygıt Yöneticisi üzerinden kaldırabilirsiniz.
1606562623699.png


Tabii bu sürücüler sürekli var olması gerektiği için bunları kaldırdığınızda Windows'un stock sürücüsüne geri dönersiniz çünkü bu sürücüler sürekli çalışmak zorunda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı