Chrome'da reklam engelliyici var mı?

Akıllı telefon için istiyorsanız AdGuard yazılımı var. Kullanmadım ama duyduğum kadarıyla tarayıcı, YouTube ve diğer uygulamalardaki reklamları da engelliyormuş.

YouTube uygulamasındaki reklamları engelleyemiyor maalesef. AdGuard'ı Premium olarak kullanmıştım. Telefondaki tarayıcıların reklamları sosyal medya uygulamalarındaki ve Spofity'deki reklamları engelliyordu en son. Dediğim uygulamalardakileri engellemesi için Premium üyelik alınması gerekiyor.

Açık kaynak kodlu değil. Topladığı verileri tam olarak ne yaptığı konusunda şeffaf değil. Varsayılan hali bile yüksek kaynak tüketiyor. Fitlreleri artırınca 1080P 60 FPS bir YouTube videosu ya da Twitch yayınından daha fazla bellek tüketmeye başlıyor. Bu tarz ağır uzantıların site performansına etki ettiğine şahit oldum.

Bunun karşısında ise açık kaynak kodlu, daha iyi filtreleri düşük kaynak tüketimi ile sunan Ublock origin var. @LeBlanc

Açık kaynak kodlu değil. Topladığı verileri tam olarak ne yaptığı konusunda şeffaf değil. Varsayılan hali bile yüksek kaynak tüketiyor. Fitlreleri artırınca 1080P 60 FPS bir YouTube videosu ya da Twitch yayınından daha fazla bellek tüketmeye başlıyor. Bu tarz ağır uzantıların site performansına etki ettiğine şahit oldum.

Bunun karşısında ise açık kaynak kodlu, daha iyi filtreleri düşük kaynak tüketimi ile sunan Ublock origin var. @LeBlanc
Peki Ublock Origin'i varsayılan ayarlarda ek bir filtre açmadan kullansam yeterli mi? Yoksa AdGuard filtrelerine vs tik koymam gerekli mi eklenti üzerinden?

Ek filtre açmadan kullanabilirsiniz. Adguard göre zaten daha fazla filtre açık halde geliyor.
Can sıkıcı öğeler hariç tüm filtrelerini kullanıyorum. Herhangi bir yavaşlama yaşamadım.

AdBlock ve Adblock Plus kullanma. Bu ikisi aslında hiçbir şey engellemez ve gelişmiş özellikleri yoktur. AdBlock'taki Türkçe filtre çok eski ve zaten gelişmesi durduruldu.

Adblock Plus ise hiçbir şey engellemez çünkü içinde Türkçe filtre yok.

Şu an en kaliteli ve gelişmiş engelleyiciler uBlock Origin ve AdGuard'dır. Şu an en güncel Türkçe filtreyi AdGuard sunuyor.
Tabi kurduktan sonra doğru filtreleri seçmek de önemli. Yanlış filtreleri seçerseniz bazı sitelerde sorun çıkarabilir. Sadece ekran görüntüsündeki filtreleri aktifleştirin:

adguard.png

Ayrıca birden fazla reklam engelleyici de kullanma. İnternet sitelerinde sorun çıkarırlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı