Problemi kısmen olsa da çözdüm
Şu ayarları yaptığımdan beri bir problem yaşamıyorum. Arada 3-5 fps düşebiliyor o da hiç etkilemiyor
Öncelikle oyunun "launcherına" ve direkt "exe dosyasına" sağ tıklayıp, attığım fotolardaki ayarları yapın
LeagueClient dosyası "C:\Riot Games\League of Legends" içinde
League of Legends dosyası "C:\Riot Games\League of Legends\Game" içinde
İlk olarak attığım fotolardaki gibi "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı" bırakıp alttaki "yüksek dpi..." kısmına girin ve en üstteki ayarı açın
Bunların haricinde şu ayarları da yapmanız lazım:
-Başlat menüsünden "gelişmiş ölçeklendirme" yazarak bu ayara ulaşabilirsiniz
Başlat arama menüsü> güç planını düzenle> Gelişmiş güç ayarlarını değiştir> Multimedya ayarları> "Video yürütürken" kısmından "video kalitesini iyileştir" ayarını seçin.
Başlat arama menüsü> Grafik ayarlarına girip burdaki ayarları uygulayın.
Grafik performansı tercihinden hem launcher hem de uygulamayı seçmeyi unutmayın.
Oyun ayarlarım ise bu şekilde
Dikey senkranizasyon ve kenar yumuşatma açıksa kapatın, kapalıysa açın. Deneyip görmeniz lazım.
Bu ayarları yaptığımdan beri yayın veya video izlerken fps drop yaşamıyorum. Sadece arada ufak tefek fps düşüşleri oluyor onlar da hiç etki etmiyor desem yeridir.
İşe yaramayacağını düşünerek yaptıydım bu ayarları ancak aylardır sorunsuz kullandığımı farkedince konuya yazma gereği duydum çünkü cidden can sıkan bir problem.
Not: Bu ayarların haricinde yaptığım ekran kartı veya windows güncellemeleri de bu sorunu çözmüş olabilir.
Ayrıca konuyu "çözüldü" olarak işaretlemek istemiyorum çünkü farklı çözüm yolları da olabilir.