Çift işlemcili sistemlerin oyun performansı nasıldır?

• Konuyu başlatan 7john
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 15.716

7john

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selam,

İki işlemcili anakart kullanan, oyun/grafik kullanım tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Gerçekten 2 kat performans alınıyor mu? Memnun musunuz?

Merhaba.
Çift işlemcili workstation ve server anakartları mevcuttur.
Performans sadece işlemciye bağlı değildir.
HDD, RAM de performansı etkileyen donanım parçalarıdır.
Çift işlemci ile çift işlemci gücünü alırsınız.
2 adet 8 çekirden işlemci ile 16 çekirdek güce ulaşabilirsiniz.
Ancak HDD niz en azından desktop seviyesi bir SSD değil ise uçak gibi uçmasını beklemeyin.
Neticede bilgisayarın en yavaş parçası mekanik hard disklerdir.
Bir render işlemi yaptığınızda HDD nin çok bir önemi olmayabilir ama HDD yi aktif kullanacağınız işlemlerinizde buda önem taşımaktadır.
Photoshop işlemlerinde ise daha çok RAM'e ihtiyaç duyarsınız. RAM yüksek değilse bu noktada da çift işlemciden yüksek performans beklememeniz gerekir.

Oyunların işlemciyi değil ekran kartı denilen GPU'yu kullandığını hala anlamış değil misiniz? Eskiden olsa IGP ile oynardınız ama şimdi ne gerek var çift işlemcili server toplamaya. O kadar paran varsa çift işlemci alacağına çift titan al daha iyi.

Dikkat ederseniz sadece oyun demedim grafik (render) de dedim. Belki oyunlarda tecrübesi olan bir kişi de tecrübelerini paylaşabilir diye düşündüm.

Ayrıca, flight simulator gibi GPUdan daha çok CPU'ya bağlı oyunlar da mevcut.

Çift işlemcili bilgisayarlar gereksizdir. Hali hazırda çok üst seviye 2011 bir işlemci ile SLI ya da Crossfire yaparak tabiri caizse "Uçaklar" hazırlanabilir. Hard disk kullanmadığınız, Çift SSD'li, i7 5930K 2011 O.C ve Titan X bir sistemde Render yaptığınızı ya da oyun oynadığınızı hayal edin. Üstüne daha SLI yapmadık...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı