Çift işlemcili sistemlerin oyun performansı nasıldır?

• Konuyu başlatan 7john
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 15.707
Dikkat ederseniz sadece oyun demedim grafik (render) de dedim.
Render ve oyunlar server bilgisayarları ile yapılmadıkları için boş olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Server işlemcilerin amacı farklı.

Aslına bakarsanız Server işlemcileri ile render yapılabilmektedir. Ancak Server'ler maliyetler açısından yüksek olduğu için render işlemlerinde son kullanıcıya çok fazla hitap etmemektedir. Bundan dolayı da hem günlük işlerini yapabilecekleri ve aynı zamanda 2d ve 3d çalışmalarını yapabilecekleri Workstation bilgisayarlar tercih edilmektedir.

Nitekim Server'ler ile kurularak render işlemlerini gerçekleştirebilen bir çok server in aynı anda kullanıldığı render farmlar bulunmaktadır. Bu render farmlar içerisinde bir çok sayıda Server birbirine bağlanarak CPU güçleri birleştirilir ve bizlerin saatler içerisinde sonuçlandıracağı bir render işlemini dosyayı upload ettiğimiz takdirde dakikalar içerisinde sonuçlandırabilmektedir.

Render farmları kendimiz kurabileceğimiz gibi. (Yüksek Maliyet), internet üzerinden kiralama sistemi ile de kullanabiliriz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı