Çözüldü Çift monitör kullanımı için en ideal kurulum hangisidir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ixdrone

Decipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi / Oyun geliştirici
Çift monitör kurmak istiyorum. İş yaparken zaten 2 monitör lazım da işin oyun kısmı için kafama takılan bir soru var.

Birinci monitörüm oyun amaçlı alınmış bir monitör. Ekran kartının DP girişine takılı.
İkinci monitörde ise, oyun oynarken Chrome, Discord ve benzeri sistemler açık olacak. İkinci bir oyun açmayacağım ya da oyunu 2 monitöre birden vermeyeceğim.

Bu koşulda, ikinci monitörü HDMI ile ekran kartına mı bağlamak daha mantıklı yoksa anakartımın üstündeki HDMI çıkışına bağlamak mı? Chrome ve Discord dışında bir işlem yapmayacağı için işlemcinin dahili kartını kullanmasında bir sakınca yok.

Oyun monitörü 1920X1080, ikinci monitör 2560X1080 çalışacak.

Ekran kartı yuvası ve anakart yuvasına takılma durumlarına göre, en avantajlısı hangisi? Oyunlarda en az performans düşürecek ihtimali seçmek istiyorum. Performans için ayrıca bir ayar yapmama gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum iki kabloyu da ekran kartına tak. RTX 2070 kullanıyorsun, işlemcin de sağlam hiç sıkıntı olmaz. Ben R5 1600+RX 580 sistem ile Steam+Discord+Uplay+Origin+Spotify+Edge üzerinde en az 10 sekme ile çift monitörü kasmadan rahatlıkla kullanabiliyorum.
Dostum iki kabloyu da ekran kartına tak. RTX 2070 kullanıyorsun, işlemcin de sağlam hiç sıkıntı olmaz. Ben R5 1600+RX 580 sistem ile Steam+Discord+Uplay+Origin+Spotify+Edge üzerinde en az 10 sekme ile çift monitörü kasmadan rahatlıkla kullanabiliyorum.
1. monitör 240 Hz, 2. monitör 60 Hz. CS:GO oynuyorum. Zaten oyun 1. monitörde açılacak ama yine de farklı Hz'lerde oldukları için sorun yaşar mıyım merak ediyorum. 1. monitör 240 Hz olduğu için, oyunda 240 Hz alır mıyım ?

1. monitör 240 Hz, 2. monitör 60 Hz. CS:GO oynuyorum. Zaten oyun 1. monitörde açılacak ama yine de farklı Hz'lerde oldukları için sorun yaşar mıyım merak ediyorum. 1. monitör 240 Hz olduğu için, oyunda 240 Hz alır mıyım ?
Hz sorunu yaşamazsın. Benim de bir monitörüm 144 Hz diğeri 60 Hz. 240 Hz alırsın yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı