Çift monitör kullanırken performans artıyor

eeightythree

Hectopat
Katılım
3 Mart 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1366x768 60Hz monitörlü laptopa ve 1920x1080 75Hz monitöre sahibim. Çift monitör kullanırken aldığım performans ve sıcaklık tek monitör kullanırken aldığım değerlerden daha iyi. Sebebini merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Performans konusunda harici çıkış direkt ekran kartının üzerinde olabilir bu da iGPU'yu devre dışı bırakır ve hem performans artar hem de sıcaklık düşer. Oyunu ikinci ekranda çalıştırdığın senaryoda geçerli bu durum ya da sadece ikinci ekranı kullandığın.
 
Mantıken daha da zorlaması gerekli, çözünürlük artığı halde daha iyi nasıl performans aldınız anlam veremedim, ilk defa sizden duyuyorum.
Performans konusunda harici çıkış direkt ekran kartının üzerinde olabilir bu da IGPU'yu devre dışı bırakır ve hem performans artar hem de sıcaklık düşer.

MUX Switch var ise bu dediğiniz olabilir fakat monitörü 720p olan bir laptopta nux Switch olduğunu düşünmüyorum.
 
MUX Switch var ise bu dediğiniz olabilir fakat monitörü 720p olan bir laptopta mux Switch olduğunu düşünmüyorum.
MUX Switch ile alakası yok bunun, MUX Switch laptop'un kendi paneli için kullanılıyor %99. Harici görüntü çıkışları direkt VGA'ya bağlı çoğu durumda.
 
MUX cihazin kendisini etkiler. Goruntu cikisini verdiginiz port direkt harici karta bagliysa MUX ile ayni gorevi gorur. Ikisinde de amac ayni zaten, dahili grafik birimini devre disi birakip direkt harici karti kullanmak. Ha MUX switch ile bunu yapmissin ha direkt harici monitore baglamissin fark etmez. MUX cipinin harici monitore verilen goruntu ile alakasi yok yani.
 

Geri
Yukarı