Çift monitör nasıl kullanılır?

Realics

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, evde asıl monitörüm var bilgisayara bağlı.

Bir de ekstradan eski bir monitörüm var, bununla beraber çift monitör yapabilir miyim?
Nasıl yapılıyor? Asıl monitör DisplayPort kablosuyla bağlı.
Diğer monitörü mavi şeyle kasaya taksam ona da görüntü gelir mi?
Artı olarak onun 2. monitör olarak ayarlanmasını istiyorum, yani asıl monitörümde açılacak her şey. Ben onu diğer monitöre çekeceğim.
Detaylı bir anlatım yapabilecek arkadaşa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Evet yapabilirsin. Mavi şeyden kastın VGA kablosu diye düşünüyorum, ekran kartında çıkış varsa direkt ekran kartından monitöre takacaksın kabloyu. Ekran kartındaki herhangi bir çıkıştan monitörde girişi olduğu sürece görüntü alabilirsin.

Ana monitörü ayarlamak için de masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarlarına tıklayacaksın. Orada ihtiyacın olan tüm ayarlar var. Ana ekran yapmak istediğin ekrana tıklayıp aşağıdaki "bu ekranı ana ekranım yap" kısmındaki kutucuğu işaretle. Takıldığın bir yer olrusa sorabilirsin.

Tabii ki yapabilirsin, yazdığın "mavi şey" nedir anlamadım ama ekran kartından görüntü alacaksın. Bağladıktan sonra 2. monitör olarak görür eğer görmezse de Ayarlar-Sistem-Ekran kısmından ayarlama yapabilirsin. Bağladıktan sonra yapamadığın bir şey olursa yazarsın yardımcı olurum. Ben de şu şekil kullanıyorum bütün her şey yatay olan ana ekranda açılıyor ben istersem ikinciye çekiyorum.
pc.jpg

Merhaba,

İkinici olarak kullanacağınız monitörü VGA kablosu ile bağlamak istiyorsunuz sanırım. Ekran kartınızda VGA girişi varsa bağlayabilir ve görüntü alabilirsiniz eğer yoksa VGA'yı HDMI'a çeviren kablo alarak ekran kartınıza taktığınızda sorunsuz kullanabilmeniz lazım.

Windows tuşu + P ye basarsanız açılan menüde ekranları nasıl ayarlamak istediğinizi seçebilirsiniz siz "uzat" seçeneğini kullanacaksınız. İlk monitörün ana ekranın olmasını istiyorsan masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarlarına tıklayacaksın. 1 ve 2 seçenekli ekranlardan hangisi ilk monitörünse ona tıklayıp "ana ekranım yap" seçeneğine basacaksın.

Geri
Yukarı