Çift monitörde alt tab yapılınca bilgisayar kasıyor ve uygulamalar çöküyor

mertcanncakiir

Centipat
Daha fazla  
Yeni bir monitör aldım: Samsung Odyssey G65B 2K. Eski ana monitörümü de yan ekran yaptım: AOC 27 inç 1080P bir ekran. Şöyle bir sorun oluşmaya başlandı: Alt tab attığımda bilgisayar eski hızında çalışmıyor, uygulamalar çöküyor, bilgisayar donuyor. Sorun ne olabilir? İşlemci 5700X3D, ekran kartım 6900XT, RAM 32 (4X8).

Yeni bir monitör aldım: Samsung Odyssey G65B 2K. Eski ana monitörümü de yan ekran yaptım: AOC 27 inç 1080p bir ekran. Şöyle bir sorun oluşmaya başlandı: Alt Tab attığımda bilgisayar eski hızında çalışmıyor, uygulamalar çöküyor, bilgisayar donuyor. Sorun ne olabilir? İşlemci 5700x3D, ekran kartım 6900 XT, RAM 32 (4x8).

Aynı sorunu kendim yaşadım, monitörlerin Hz değerleri yüksek ihtimal farklıdır. Ve farklı kabloyla bağlamışsınızdır, birini HDMI birini DP ile bağlamayın. İkisini de aynı tür kablo ile bağlayın ve mümkünse Hz değerlerini eşitleyin. İki türlü de çözülmez ise anakartınızın arkasında HDMI'ya da DP girişi varsa IGPU'yu aktif edip 2. monitörün görüntüsünü işlemciden alın. Kusura bakmayın 5700x3D de iGPU yokmuş bu sebeple bağlayamazsınız. İki türlü de hallolmaz ise anakartta X16 ekstra bir slot varsa, güç kaynağı bağlantısı gerektirmeyen bir ekran kartı ile bağlantı sağlayabilirsiniz.

Aynı sorunu kendim yaşadım, monitörlerin Hz değerleri yüksek ihtimal farklıdır. Ve farklı kabloyla bağlamışsınızdır, birini HDMI birini DP ile bağlamayın. İkisini de aynı tür kablo ile bağlayın ve mümkünse Hz değerlerini eşitleyin. İki türlü de çözülmez ise anakartınızın arkasında HDMI'ya da DP girişi varsa IGPU'yu aktif edip 2. monitörün görüntüsünü işlemciden alın. Kusura bakmayın 5700x3D de iGPU yokmuş bu sebeple bağlayamazsınız. İki türlü de hallolmaz ise anakartta X16 ekstra bir slot varsa, güç kaynağı bağlantısı gerektirmeyen bir ekran kartı ile bağlantı sağlayabilirsiniz.
Dediğiniz gibi birisi hdm diğeri DP ana monitör 240 Hz olduğu için DP ile bağladım çünkü 240 Hz kullanmak istiyorum yan ekran HDMI ile bağlı olduğu için MAX 144 veriyor ana ekranı da HDMI ile bağlasam 240 Hz alabilir miyim 9060xt de 2 adet hdmı 1 adet DP girişi var

Aynı sorunu kendim yaşadım, monitörlerin Hz değerleri yüksek ihtimal farklıdır. Ve farklı kabloyla bağlamışsınızdır, birini HDMI birini DP ile bağlamayın. İkisini de aynı tür kablo ile bağlayın ve mümkünse Hz değerlerini eşitleyin. İki türlü de çözülmez ise anakartınızın arkasında HDMI'ya da DP girişi varsa IGPU'yu aktif edip 2. monitörün görüntüsünü işlemciden alın. Kusura bakmayın 5700x3D de iGPU yokmuş bu sebeple bağlayamazsınız. İki türlü de hallolmaz ise anakartta X16 ekstra bir slot varsa, güç kaynağı bağlantısı gerektirmeyen bir ekran kartı ile bağlantı sağlayabilirsiniz

Şöyle bir bilgi vermeyi unutmuşum daha önce de 2 ekran kullanıyordum ama o eski bir ekrandı ve 60 hz kullanıyordum çevirici ile hdmı bağlıydı ana ekran da DP bağlantılıdır o zaman yapmıyordu ekran kartını yanlış vermişim 9060xt

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi birisi hdm diğeri DP ana monitör 240 Hz olduğu için DP ile bağladım çünkü 240 Hz kullanmak istiyorum yan ekran HDMI ile bağlı olduğu için Max 144 veriyor ana ekranı da HDMI ile bağlasam 240 Hz alabilir miyim 9060XT de 2 adet HDMI 1 adet DP girişi var.

Şöyle bir bilgi vermeyi unutmuşum daha önce de 2 ekran kullanıyordum ama o eski bir ekrandı ve 60 Hz kullanıyordum çevirici ile HDMI bağlıydı ana ekran da DP bağlantılıdır o zaman yapmıyordu ekran kartını yanlış vermişim 9060XT.

Hocam yeni monitörünüzde HDMI 2.1 desteği var gözüküyor. 240Hz değerini alabilirsiniz bende şu an 144 Hz ve 180 Hz iki farklı monitör var. İkisi de DP kablosuyla bağlı, birini HDMI ile bağlasam sistem sizinki gibi bozuluyor. AMD 9xxx serisinin tek problemi sanırım çift monitör özelinde yaşanıyor. Çift HDMI ile bağlamayı deneyin, kaliteli bir HDMI kablosu tercih edin mümkünse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı